Generelle

ELMING OG ELMING - UGE 5

NFL-brødrene Claus og Jesper Elming tager på skift klummetjansen i Forza under hele NFL-sæsonen. Jesper Elming har ordet.

Er magien væk?

Hvad sker der for Pittsburgh Steelers?! Og ikke mindst quarterback Ben Roethlisberger? Spilleren, der knap nok har prøvet at tabe en kamp i den regulære sæson, har nu tabt tre på stribe. Inden sæsonen gik i gang, havde Roethlisberger tabt tre kampe i alt som Steelers’ startende quarterback på to sæsoner. Ud af de 25 kampe han var startende quarterback (ikke skiftet ind i løbet af kampen), var hans statistik 22-3.
En imponerende statistik.
Rent faktisk så er den så crazy, at hverdagen måtte indtræffe på et eller andet tidspunkt. Men at det allerede skulle være nu, og at Steelers er 1-3 efter fire kampe, havde ingen drømt om.
I pre-season tabte Steelers alle 4 kampe, men i Stålbyen var de ikke bekymret. Det var jo kun pre-season, og det var også sket før under head coach Bill Cowher, at holdet havde tabt flere kampe i pre-season, for derefter at rejse sig i den regulære sæson. Men lige nu har Steelers bare ikke marginalerne på deres side, som vi så det sidste år i slutspillet, hvor lige meget hvad de gjorde, så lykkedes det for dem. Et fantastisk trickspil i hver slutspilskamp afsluttet med superspillet i Super Bowl ”Pitch left, reverse right, Randle El pass”, hvor receiveren Antwaan Randle El kastede bolden til Hines Ward. Noget af det flotteste, jeg nogensinde har set. Men magien er åbenbart feset lidt ud af Steelers-ballonen.
Divisions-rivalen fra Cincinnati Bengals bejler kraftigt til at overtage tronen i AFC North. Med en Carson Palmer i topform og en Chad Johnson (ham der kalder sig selv ”ocho-cinco” i stedet for ”eighty-five”), der altid leverer et show af flotte grebne bolde og muntre touchdown danse, var vejen bygget til en Super Bowl deltagelse i Miami i starten af februar. Men… nu indtræffer der ting i Cincinnati, som ikke har noget med spillet på banen at gøre, men som risikerer at ødelægge magien i Bengals.
Først blev den onde anden-års linebacker Odell Thurman suspenderet for hele sæsonen på grund af brug af sterioder og efterfølgende spirtuskørsel. Thurman, der gik direkte ind på holdet sidste år, var spået et stort år, men følte altså, at det skulle ske på ulovlig vis.
Og apropos ulovlig, så har Bengals’ receiver Chris Henry åbenbart en inderlig trang til at udfordre loven. Han er inden for det seneste år blevet anholdt intet mindre end fire gange. Men Henry er ikke den eneste Bengals-spiller, der har problemer med at holde sig på den rigtige side af loven. Fem andre spillere er blevet arresteret i løbet af 2006 for diverse lovovertrædelser. Head coach Marvin Lewis er kommet på en rigtig svær opgave her, hvor han åbenbart ikke kun skal være coach på banen, men også må tage spillerne i hånden udenfor banen og agere coach/far for dem. Marvin Lewis er dog ikke helt grøn i faget. Da han var defensiv koordinator hos Baltimore Ravens, var holdets superstjerne Ray Lewis mistænkt for mord. Marvin tog sig af Ray, Ravens tog sig i Super Bowl godt og grundigt af New York Giants, og Ray Lewis blev kampens MVP (mest værdifulde spiller, red.)
Men når vi snakker om magi, så er vi jo nødt til at nævne New Orleans Saints.
På NFL-hovedkvarteret i New York må de sidde og klappe i deres små hænder og tænke: ”det er det her, der gør, at NFL er elsket af så mange”.
Saints har alle odds imod sig. Smadret by. Smadret stadion. Et smadret folk.
Nu spiller Saints ikke bare for at vinde, men de spiller for hele byen. For første gang i klubbens historie kan Saints tænde de røde lamper og melde alt udsolgt. Hele sæsonen. Nogle af tilskuere kan knap nok få deres privatøkonomi til at hænge sammen, men alligevel har de købt sæsonbilletter til Saints, for de har set, hvordan holdet har løftet sig i en svær tid. Indbyggerne håber, at det kan smitte af på hele byen, så New Orleans kan få lidt af byens magi tilbage.
Lad os slutte af med NFL’s hotteste hold lige nu: Chicago… ay-caramba, de så gode ud i søndags. Buffalo Bills må stadig have blå mærker i rumpen, for de fik godt nok en tur over knæet af Brian Urlacher & co. Prøv i øvrigt at sige linebacker’ens navn højt for dig selv... Ør-lakker. Læg mærke til, hvor meget det lyder som ”ødelægger”. Det er naturligvis rent tilfælde, men Chicago’s frygtindgydende forsvar har altså også TANK Johnson og HUNTER Hillenmeyer. Ubehagelige navne på NFL’s vildeste defense. Eller hvad med Lance Briggs (Bricks = mursten). Og mursten, det er lige præcis det øgenavn, som Bears’ defense har fået: Brickhouse eller Murstenshus.
Buffalo fik et trøste-touchdown i søndags, da Bears havde skiftet stort set hele deres defense ud. Men ellers har modstanderne løbet hovedet ind i Chicago’s Murstenshus igen og igen og igen.
Angrebsfootball er flot at se på, men den måde, som Chicago spiller forsvar på, er så flot på en destruktiv måde. Chicago har søgt at finde magien, og efter fem spilleuger, så er det Bears, der står med tryllestaven og bestemmer i NFL.

Af Jesper Elming