Generelle

Enevoldsen: Fra det sublime til det pinlige

Thomas Enevoldsen beskylder ustabiliteten for Groningens placering lige over bunden i Æresdivisionen. Onsdag venter Heerenveen i en kamp, der på alle måder kommer til at definere sæsonen.

Thomas Enevoldsen skiftede i sommer Hornevej i Aalborg ud med Boumaboulevard i Groningen. Fra start har danskeren fået personlig succes, hvilket også har ført ham til landsholdsdebut. Men holdet ligger blot på Æresdivisionens 12. plads, hvilket nager danskeren.

- Vi har været for ustabile i efteråret, hvor vi ikke har vundet to kampe i træk. Den ene weekend leverer vi på et rigtig højt niveau, den næste præsterer vi på grænsen til det pinlige. Som da vi vandt 4-2 ude over Sparta for weekenden efter at tabe hjemme mod bundholdet Nijmegen, siger Thomas Enevoldsen til tipsbladet.dk.

Altafgørende Heerenveen-kamp
Onsdag møder FC Groningen og Enevoldsen Kristian Bak Nielsens Heerenveen i den udsatte kamp, der skulle være spillet før årsskiftet. En vigtig kamp for Groningen, der med en sejr bringer dem i spil til en playoff-plads til Europa League. Mens de med et nederlag hænger i nedrykningssumpen.

- Det er en kamp, vi skal vinde. Vi har lige mange point nu, og vinder vi, så er vi meget tæt på den playoff-plads, mens hvis vi taber er langt derfra og tæt på nedrykningspladserne. Så på alle måder er det her en kamp, der kommer til at afgøre, hvad vi skal spille om i år, siger Enevoldsen.

Netop Heerenveen er en speciel modstander for danskeren, for det var netop friserne, at Enevoldsen debuterede tilbage i september, og hvor Groningen for første gang i mange år vandt på Abe Leenstra Stadion.

- Det var kæmpe stort for mig, for klubben og supporterne, for Heerenveen er den store rival for os. Siden er det gået rigtig godt for mig hernede. Jeg spiller alle kampene fra start, og klubben tror på mig, så helt generelt har det første halve år i klubben været en stor personlig oplevelse, siger han.

Det halter med sproget
Mens det går godt på fodboldbanen, så halter det dog lidt mere med sproget, erkender Thomas Enevoldsen.

- Det går ikke så godt med det hollandske. Jeg går til hollandsk én gang om ugen, og det er næsten for lidt, men det er det, der er tid til. Og så må jeg også indrømme, at har været væk nogle gange bl.a. fordi jeg har været til landsholdssamlinger, så det kan bestemt blive bedre.