Generelle

- Eriksen kan blive den bedste 10er nogensinde

Christian Eriksen fik ikke altid spilletid under Martin Jol, men danskeren imponerede alligevel hollænderen i meget høj grad.

Ajax har igennem tiden haft mange store stjerner til at indtage 10'er positionen på holdet - altså rollen imellem midtbanen og angrebet. For tiden indtages den rolle af Christian Eriksen, og danskeren har imponeret mange med sine fornemme præstationer.

Eriksen har for alvor fået lov til at udfolde sit talent i Ajax, efter at Frank De Boer overtog styringen i klubben. Inden da fik danskeren ikke overvældene mængder af spilletid under cheftræner Martin Jol, men på trods af, at Jol ikke altid valgte at gøre brug af den unge dansker, har han i høj grad noteret sig, at Eriksen er en mand med et ekstraordinært talent.

- Eriksen kan blive den bedste nummer 10, Ajax nogensinde har haft. Da Jari Litmanen, Dennis Bergkamp, Wesley Sneijder eller Rafael van der Vaart var 17 år var AC Milan ikke interesserede. Det er de i Christian, siger Martin Jol til NUSport og fortsætter roserne:

- Når han løber med bolden er han næsten ustoppelig. Desuden sparker han et godt frispark, og er en fantastisk afslutter.

Som nævnt var Christian Eriksen ikke altid blandt Martin Jols foretrukne 11, men hollænderen har hele tiden været glad for at have ham i truppen. Specielt danskerens alsidighed imponerede den forhenværende Ajax-træner.

- Jeg lod ham spille, når jeg mente det var tid. Indimellem på kanten. Han kan være farlig ligegyldigt, hvor han spiller på banen, men han er klart bedst som playmaker centralt, vurderer Martin Jol.