Generelle

Eriksen: Han var min bedste træner

Christian Eriksen er begyndt at gå til spansk. Mest for sjov, men også for at være forberedt på en fremtid udenfor Ajax og Holland.

Christian Eriksen nyder stor succes i hollandske Ajax, hvor han er blevet omdrejningspunktet i det offensive spil. Den klejne fynbo blev hentet til Ajax under Martin Jol men for alvor først har fået succes under Frank De Boer. Alligevel er Christian Eriksen ikke i tvivl, når han skal pege på den bedste træner i karrieren

- Min bedste træner er min far. Jeg havde ham som træner i otte år, og han lærte mig at bruge både højre og venstre ben.

Sådan siger Christian Eriksen til Tipsbladet, der har besøgt ham i Amsterdam indimellem de mange store kampe her i foråret, og hvor man skulle tro, at han som bedste træner vile pege på Morten Olsen eller Frank de Boer. 19-årige Eriksen er for tiden meget omsværmet efter et par flotte præstationer på klub- og landshold, men indrømmer, at han også spiller en del gennemsnitlige kampe for tiden.

- Der er nok at arbejde med: at score flere mål, at blive fysisk stærkere osv. Til gengæld er jeg mentalt ret stærk og er kommet helt over VM-eftervirkningerne i efteråret.

Torsdag aften sikrede Ajax sig med Christian Eriksen på banen i den sidste halve time sig adgang til den hollandske pokalfinale og har stadig en chance for at hente PSV i kampen om mesterskabet.

Store klubber bliver konstant meldt interesseret i den danske landsholdsspiller, der er begyndt at lære spansk, uden at det dog skal tolkes som et skridt i retning af en karriere i FC Barcelona.

Det kan det blive, nej, sådan er det ikke tænkt, men som fodboldspiller har du meget fritid, og når Ajax så tilbyder sprogkurser, synes jeg, at det er oplagt at springe på, siger Christian Eriksen.

Læs stort interview med CHristian Eriksen i Tipsbladet Indsigt - på gaden nu.

Læs også: Christian Eriksen bliver i Ajax