Generelle

Ex-landstræner: Arrogante afrikanske VM-hold

Forhåndsfavoritter som Cameroun, Elfenbenskysten og Algeriet har ikke levet op til forventningerne i første del af Africa Cup of Nations, men det overrasker ikke Roald Poulsen, der har beskæftiget sig med afrikansk fodbold i mange år.

De kommende VM-deltagere fra Cameroun, Algeriet, Nigeria og Elfenbenskysten har alle skuffet i deres første kampe ved Africa Cup of Nations. De tre førstnævnte tabte alle deres åbningskamp, mens Elfenbenskysten kun fik uafgjort mod Burkina Faso. Det har fået flere kommentatorer og journalister til at tale om overraskelser, men ifølge en ekspert i afrikansk fodbold, er de mærkværdige resultater ikke så overraskende i dag.

Danske Roald Poulsen er tidligere landstræner for Zambia, og han bestrider i dag stillingen som teknisk direktør for Cape Town Uniteds Soccer School of Excellence.

- Jeg ved ikke, om det er så overraskende endda. Der er nogle scenarier, man skal forholde sig til, når man taler om afrikansk fodbold. Der er nogle VM-hold med som rider på en bølge og virker lidt arrogante. De har simpelt hen ikke forberedt sig nok til turneringen i Angola, siger Roald Poulsen til tipsbladet.dk.

Han mener, at de undertippede hold står bedst rustet til at deltage i Africa Cup of Nations.

- De små hold har virkelig forberedt sig ved at være i træningslejr i en måned inden turneringen. Hold som Malawi, Burkina Faso og Gabon har forberedt sig meget, så de har en taktik klar. De andre hold med de store stjerner er først ankommet fem dage inden turneringsstart, så de er slet ikke klar. Det kan godt være, at de har store stjerner, men de er ikke forberedte, lyder det fra Poulsen, der mener, at Egypten har været det bedste hold hidtil.

- Egypten spiller god fodbold på internationalt niveau. De spiller en typisk 4-4-2 og har et klart koncept, og de har gjort det rigtig godt, siger Roald Poulsen.

Læs meget mere om den første uge i Africa Cup of Nations i Tipsbladet Indsigt, der er på gaden fredag.