Generelle

FCK-Nilsson i storkamp

I aften skal Roland Nilsson op imod sin tidligere, spanske assistent og der ventes mange tilskuere i Malmö.

Ved frokosttid var der solgt 15.000 billetter til aftenens kamp mellem Malmö FF og Halmstad, og der forventes omkring 18.000 tilskuere på Swedbank Stadion, men hvorfor nu det?

For Halmstad er godt nok kun 140 kilometer oppe ad kysten, men Malmös lokalrival er Helsingborg, så det er ikke gammelt nag, der trækker folk til fodbold.

Det er tværtimod to andre ting, nemlig mestrenes første officielle hjemmekamp (sæsonens første blev godt nok også spillet i Malmö, men det var teknisk set en udekamp mod Trelleborg, der bare ikke havde baneforhold til kampen) og et gensyn med mesterskabs-assistenten Josep Clotet Ruiz.

Han tilbragte sidste sæson i Malmö med stor succes og spansk inspiration til spillet på banen, og havde han ikke slået til på det ledige cheftrænerjob oppe i Halmstad, så kunne han sagtens have været kandidat til det job, der bliver ledigt i Malmö, når cheftræner Roland Nilsson rejser til FC København.

Det er i hvert fald to trænere, der kender hinanden godt, og derfor er der også lagt op til en spændende dyst på et velfyldt Swedbank Stadion, hvor Ulrich Vinzents er klar på hjemmeholdets højre back, mens det åbne spørgsmål er, om Guillermo Molins spiller fra start eller ej.

- Vi må se, hvad vi kan finde på, sagde Roland Nilsson til lokale Sydsvenskan i forhold til at overraske sin gamle assistent, for den kommende FCK-træner var ikke bekymret for overraskelser den anden vej:

- Jeg kender Pep godt og synes, at vi har godt styr på, hvordan Halmstad spiller.

Der er kickoff klokken 19.00.