FIFA-ledere arresteret under stor politiaktion i Zürich
Foto: Tsafrir Abayov
Generelle

FIFA-ledere arresteret under stor politiaktion i Zürich

FBI har i samarbejde med de schweiziske myndigheder her til morgen arresteret en række ledende FIFA-personer på baggrund af mistanke om bestikkelse og korruption.

Få dage før præsidentvalget i den internationale fodboldorganisation, FIFA, hersker der kaos. Tidligt i morges ankom et større antal schweiziske betjente til det hotel i Zürich, hvor flere ledende FIFA-personer var indlogeret. Formålet var at arrestere de folk, som ifølge et anklageskrift, der er udarbejdet af amerikanske FBI, har begået ulovligheder.

Blandt de sigtede er Jack Warner, der i en årrække har været under mistanke for bestikkelse og korruption uden dog at være bevist. Han har tidligere været vicepræsident i FIFA samt præsident for CONCACAF. I alt figurerer 14 personer på listen over anklagede i øjeblikket, men ifølge New York Times vil der også blive frembragt sigtelser mod flere ledende personer indenfor sportsmarketing i USA og Sydamerika. På nuværende tidspunkt er seks arresteret.

Jeffrey Webb, Eugenio Figueredo, førnævnte Jack Warner, Eduardo Li, Julio Rocha, Costas Takkas, Rafael Esquivel, José Maria Marin og Nicolás Leoz er alle nævnt på listen, New York Times har publiceret, som mistænkte.

Ifølge avisen, der har folk på stedet i den schweiziske hovedstad, drejer det sig angiveligt om forbrydelser begået i de sidste to årtier, hvilket dækker over budrunder til VM-slutrunder samt uregelmæssigheder i forbindelse med udbud af marketing- og tv-rettigheder.

Sepp Blatter, der fredag går til valg om posten som præsident i FIFA, er ifølge den amerikanske avis ikke blandt de mistænkte og arresterede. Han skal i valget op imod Prins Ali bin Hussein fra Jordan, efter at Luis Figo og Michael van Praag har trukket sig fra valgkampen.

FIFA har meldt ud, at der vil blive afholdt et pressemøde klokken 11, hvor morgenens hændelser med al sandsynlighed vil blive addresseret.