• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Victor Risager

- Han kan være perfekt for Kasper Dolberg

Foto: Getty Images

I Hoffenheim vil Kasper Dolberg komme til en klub, hvor han har udsigt til spilletid, og hvor træneren vil gøre alt for at støtte ham, lyder det.

Af Victor Risager

At han har et tårnhøjt topniveau, har han ved flere lejligheder vist for både klub og land, men i de seneste sæsoner har der - i særdeleshed på klubplan - været langt mellem snapsene for Kasper Dolberg.

I OGC Nice var han plaget af skader og andre uheldige episoder, mens efterårets ophold i Sevilla på ingen måde har været en succes med kun 303 minutters spilletid og ingen scoringer. Begge steder har han desuden fået kritik for sin personlighed fra sine trænere.

Nu er Kasper Dolberg ifølge flere internationale medier på vej til Hoffenheim på en lejeaftale i et forsøg på at sætte gang i karrieren.

Og her møder han en træner i André Breitenreiter, der vil gå langt for at få Dolberg til at føle sig tilpas i Bundesliga-klubben. Det vurderer Michael Pfeifer, som dækker Hoffenheim for Kicker. 

- Træneren, André Breitenreiter, vil støtte ham på alle tænkelige måder. Han har prøvet det samme med Jacob Bruun Larsen. Alle håbede, at han ville bryde igennem, og Breitenreiter gav ham så meget støtte og tillid. Han gjorde alt for, at Bruun Larsen skulle føle sig støttet.

- Det samme vil han med sikkerhed gøre med Dolberg, hvis han kommer til Hoffenheim.

- Breitenreiter er også typen, der er klar over, at folk er forskellige og vil støtte dem. Han var også selv angriber som spiller, så han forstår, hvilke problemer angribere kan have, og hvordan man kan løse dem. Jeg tror, at det kan være den perfekte træner for Dolberg, hvis han er introvert. Han er en stærk træner, der kan støtte sine spillere, så det kan blive rigtig godt, lyder det fra Michael Pfeifer.

25-årige Kasper Dolberg kan desuden se frem til at få en hel del spilletid, skulle det som forventet ende med et skifte til Hoffenheim.

Flere af Hoffenheims andre angribere døjer med skader, og deres status er uvis. Derudover har ingen af dem imponeret synderligt i efteråret, ligesom Dolberg adskiller sig fra de øvrige angribere på visse punkter. 

- Jeg tror, han har gode chancer for at få spilletid. Hoffenheim har ikke en angriber som ham. En, der kan spille centralt og har fin fysik. Klubben har Munas Dabbur, Andrej Kramaric, Jacob Bruun Larsen og Georginio Rutter, som er lidt mindre. Og de har også mange skader i angrebet, og ingen ved, hvornår de kommer tilbage, og hvor gode vil de så være, fortæller Pfeifer og tilføjer:

- Dolberg vil også få gode chancer, fordi Hoffenheim længe har villet hente ham. De ville også hente ham for tre år siden, hvor han i stedet skiftede til Nice.

For Dolberg vil spillestilen i Hoffenheim formentlig også minde om noget, han har prøvet før i Ajax, hvor han fik sit gennembrud og nød stor succes. 

- Hoffenheim vil spille meget offensiv og attraktiv fodbold. Det er lidt ligesom Ajaxs stil. Det har de villet i årevis. Og det virker. Problemet er forsvaret. Det er de samme problemer i denne sæson, og så har de mange chancer, hvor angriberne mangler skarpheden, slutter Michael Pfeifer. 

Kasper Dolberg, 25 år, ventes at skifte til Hoffenheim på en lejeaftale for resten af sæsonen. Bundesliga-klubben får dog en købsoption, forlyder det.