Generelle

Her er Danmarks EM-vej

Læs hvilke tre scenarier, der kan sikre, at Danmark kan fejre kvalifikationen til EM efter slutfløjtet i Parken på tirsdag.

Danmark besejrede i går aftes Cypern med 4-1, og dermed ser det alt andet end skidt ud for de rød-hvides EM-chancer. Morten Olsens tropper er som minimum sikret en playoff-kamp, men Danmark har også gode chancer for at kvalificere sig direkte til slutrunden i Polen og Ukraine i sommeren 2012.

Der er nemlig også pladsen som bedste to'er i spil, og den er Danmark i den grad med i kampen om. Faktisk er de rød-hvide indehaver af pladsen før sidste spillerunde på tirsdag.

Følgende scenarier kan sikre, at Danmark undgår playoff og kvalificerer sig direkte til EM.

Scenarie 1) Danmark SLÅR Portugal! Så ender de rød-hvide som vindere af gruppe H, og billetten er fuldstændig sikret.

Scenarie 2) Danmark kunne jo også gå hen at spille UAFGJORT mod Portugal, og så skal der hollandsk hjælp til, for at Danmark kvalificerer sig direkte til EM. Spiller Danmark og Portugal uafgjort, og Holland besejrer Sverige, kvalificerer landsholdet sig som bedste to'er. Vinder Sverige, ender de som bedste to'er, og så skal Danmark i playoff.

Scenarie 3) TABER Danmark til Portugal, skal et større puslespil gå op, for at Danmark alligevel kan fejre en EM-billet tirsdag aften. Så kræves det nemlig, at Sverige taber til Holland, at Kroatien enten spiller uafgjort eller taber til Letland, og at Grækenland får point mod Georgien.