• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Anders Dehn

HIK-boss glæder sig over omkamp: Det var meningen med protesten

HIK-boss glæder sig over omkamp: Det var meningen med protesten

Hellerup IK glæder sig til at byde Silkeborg IF velkommen på Gentofte Stadion igen, efter klubben fik medhold i sin protest mod kampafviklingen og ikke mindst straffesparkskonkurrencen.

Af Anders Dehn

Pokalkampen mellem Hellerup IK og Silkeborg IF skal spilles om. Det har Fodboldens Discipinærinstans besluttet, efter HIK nedlagde protest mod den måde, som straffesparkskonkurrencen blev afviklet.

Det møder mildest talt manglende forståelse i Silkeborg, hvilket du kan læse her, men i det nordlige København glæder de sig. Det var hele formålet med at protestere i første omgang, fortæller formand for fodboldudvalget i HIK, Lone Falsig, til tipsbladet.dk.

Læs også: Pokaldrama risikerer at blive spillet om på grund af dommerfejl

- Det var jo meningen. Hvis vi ikke syntes, der var rimelighed i det, havde vi ikke nedlagt protesten. Så har man haft to muligheder, hvis man skulle efterkomme det: en ny straffesparkskonkurrence eller en ny kamp. Det blev så en ny kamp, og det tager vi til efterretning, siger formanden.

Dermed får HIK dels endnu en chance for at avancere i DBU Pokalen, hvilket holdet kun var en overtidsudligning fra sidste gang, og dels endnu en kamp på Gentofte Stadion med forventelig mange tilskuere.

Læs også: Silkeborg: Ville være grotesk og farceagtigt at sparke straffekonkurrence om

- Det vil vi da glæde os til. Det var en rigtig god kamp sidste gang med underholdningsværdi i top (3-3 efter ordinær spilletid, red.), og det ville være skønt, hvis vi kunne levere noget, der svarer til det, men meget gerne med et andet udfald, siger Lone Falsig med et grin.

- Man må gå ud fra, at de medbringer et par spillere, som vi glæder os til at se. Jeg er selv stor fan af Robert Skov, og skulle han dukke op, ville det være spændende. Jeg er sikker på, at vores spillere vil glæde sig over at spille op mod nogle af Danmarks bedste spillere.

Hvorfor kan du godt lide netop Robert Skov?

- Jeg synes bare, han teknisk har et rigtig højt niveau og er en spændende spiller, der kan gøre nogle ting på egen hånd. Jeg kan ikke lade være med at sammenligne ham med Carl Lange (HIK-spiller, red.), men de kommer nok i sin ende af banen, siger Lone Falsig.

- Vi er jo selv en klub, der vil udvikle dygtige, unge spillere og stiller gerne op med nogle af vores unge spillere, så jeg ser noget tilsvarende i sådan en som ham. 

Det er endnu ikke fastlagt, hvornår omkampen skal spilles, men Lone Falsig forventer, at den afklaring snart foreligger. Silkeborg skulle have mødt Lyngby BK onsdag i næste uge, hvis ikke opgøret her skulle gå om.

Superliga

Mere Superliga

Fokus