Generelle

Julekort fra Jes Dorph Petersen

Tipsbladet har haft fat på en række danske kendisser, som har givet deres bud på, hvad der har været bedst og værst i fodboldens verden i 2009.

Jes Dorph-Petersen, journalist og nyhedsvært på TV 2

Hvad var det bedste fra 2009?
- Der er tre ting. Landsholdet kval til VM. Det var flot. Så er der placeringen af DM i København. Den tredje er kvalifikationen i forgårs [interviewet fandt sted fredag 18. december] i Prag.

- Det er det stærkeste danske klub-resultatet siden Brøndbys semifinale mod Roma. De har kvalificeret sig langt i en turnering, hvor de har slået nogle gode hold. De har spillet uafgjort med PSV og slå Sparta Prag, der er et rigtig godt hold og har spillet europæisk i 15 år i træk, to gange.

- Det er ikke for at forklejne AaB's præstation sidste år. Sammen med AaB må det være den største danske præstation siden Brøndbys semifinale. Mesterskabet handler jo om, at jeg har en veneration for FC København. I kampen i Prag spillede FCK på et højt, internationalt niveau. De lukkede tjekkerne ned efter et halvt minut.

Hvad var det værste fra 2009?
- Oh, det er svært. Jeg har hovedet fuldt af Obama [Jes Dorph var under interviewet ved at forberede sig til at gå over og forberede næste live-sending om Barack Obamas og resten af verdens forsøg på at nå en klima-aftale].

- Det med FCK's økonomi betragter jeg som en sag, hvor pressen har skubbet på. FCK begyndte jo også først at spille godt i fodbold og håndbold efter de økonomiske problemer. Jeg kan ikke forstå, at et hold som Randers FC, der i alle kæder er besat med folk, der kunne komme på førsteholdet de fleste andre steder, kan spille helt hjerte-forladt.

- Jeg har set en del kampe med dem. Det er kun Kevin Stuhr og Søren Berg, der kæmper. Ellers står de helt stille. De har så gode spillere med Marc Nygaard og Kevin Stuhr, men de er gået helt i stå.

Hvad ser du frem til i 2010 - udover VM?
- Nu er det FCK's kampe i Europa League. De har fået en ok lodtrækning med Marseille. Jeg glæder mig også til Champions League. Jeg tror faktisk, at Chelsea vinder. Og som fodbold-elsker ser jeg frem til, at FCK forsvarer titlen - eller måske rettere til deres forsøg på at forsvare titlen.

Læs alle de mange tilbageblik i Tipsbladet Indsigt - på gaden i dag