Generelle

Laudrup: UEFA rører ikke de store klubber

Selvom der aldrig kommer andet end røde tal på bundlinjen i diverse stoklubber, skal de ikke frygte at blive nægtet adgang til CL, mener Michael Laudrup.

Michael Laudrup og hans Mallorca-mandskab måtte tidligere på sæsonen lide den skæbne at blive smidt ud af Europa League af UEFA, da klubbens økonomiske situation ikke berettigede dem til at spille med i turneringen.

Det er langt fra nogen hemmelighed, at klubber som Barcelona og Manchester United også opererer med kæmpemæssige underskud, men de mange fans rundt omkring i verden skal ikke frygte, at klubber af den karat bliver nægtet adgang til f.eks. Champions League. Det mener i hvert fald Michael Laudrup.

- Det er de store klubber og de store spillere, som holder hele det her show i gang. Vi skal altså huske, at uden de store klubber, og især de store spillere, så ville der ikke være noget, som hed Champions League. Det er dem, folk vil se. Det er derfor, de store klubber har et produkt, der er så mange penge værd. Det er i min verden utænkeligt, at en af de helt store klubber vil blive smidt ud af Champions League, siger Michael Laudrup til sporten.dk.

Denne forskelsbehandling er Laudrup ikke tilhænger af.

- I den perfekte verden ville det selvfølgelig være dejligt, hvis der var en eller anden sammenhæng mellem indtægter og udgifter, så klubberne ikke bare kunne opbygge et større og større underskud i jagten på sportslig succes, men jeg tror bare ikke på det. Jeg tror stadigvæk, at de store klubber får lov til at gøre fuldstændig, hvad der passer dem, lyder det fra Mallorca-manageren.