Generelle Lars Gram-Hanssen

Legende var vågen i syv dage efter kokainoverdosis

Foto: Getty Images

Mario Jardel var ustoppelig i 2001/02-sæsonen, men brasilianeren havde sine problemer udenfor banen.

Af Lars Gram-Hanssen

Mario Jardel var i en periode en af Europas farligste angribere, men brasilianeren havde også sine problemer udenfor grønsværen, da han var toppen i starten af årtusindet.

I det brasilianske reality-program Big Brother Famosos har den i dag 48-årige Mario Jardel således givet et indblik i hans hang til kokain, som kom ud af kontrol i det samme år, som brasilianeren vandt Den Gyldne Støvle for næsen af folk som Thierry Henry og David Trezeguet, nemlig 2002.

- Jeg blev viklet ind i det miljø gennem ren nysgerrighed, da jeg spillede i Europa. De tilbød det [kokain, red.] til mig, og jeg begyndte at indtage det regelmæssigt, når jeg var på ferie, for i forbindelse med selve kampene var der dopingkontrol. Det er et af fodboldens store problemer. Du har mange penge, og der er masser af friselser, venskaber og ting, der vækker din nysgerrighed, lød det, ifølge det hollandske medie Voetbal Zone, fra Jardel. 

- I december tog jeg en overdosis af kokain, og jeg var vågen i syv dage. For alle dem, der ser op til mig nu, var jeg helt sikkert ikke et godt forbillede. Jeg bestilte kvinder, og jeg sad fast i en overbevisning om, at der intet kunne ske for mig, at alt var fint. 

Ifølge Mario Jardel blev han i sidste ende reddet af, at hans hustru valgte at ledsage at ham hver eneste gang, han festede. 

Mario Jardel tørnede ud for portugisiske Sporting CP i 2001/02-sæsonen, hvor brasilianeren scorede 48 mål i 36 kampe.