Generelle

Mange har æren for DBU-hæder

Team Danmark nominerer fodboldunionen til pris for talentarbejdet

Når DBU er nomineret som kandidat til Team Danmarks talentpris for 2009 er det ikke kun et fåtal af DBU-ansatte, der kan tage æren for det. 

- Der er rigtig mange, der er med i det her. Der arbejdes hårdt af rigtig mange både i DBU- og i klubregi, siger unglandstræner Per Andersen, der er veteranen i DBUs landsholdssektor, til tipsbladet.dk.

Team Danmark har nomineret DBU til prisen med henvisning til den fokus unionen har haft på børnefodbold og talentudvikling med udspring i  "Holdninger og handlinger", der blev til efter oplægget "Den ny vej", udarbejdet af Keld Bordinggaard og Kasper Hjulmand.

Det fremhæves i indstillingen, at DBU har skabt en sammenhæng i talentudviklingen fra de yngste fodboldspillere til de største talenter på seniorniveau. 

- Der er sket rigtig meget de senere år, med bl.a. mange flere fuldtidsansatte talenttrænere i klubberne, og der er næppe mange steder i udlandet, hvor man har et så fantastisk samarbejde og netværk mellem klubberne og DBU, siger Per Andersen.

Udover DBU er Dansk Atletik Forbund og orienteringsforbundets talentudviklingstræner Lars Lindstrøm nomineret til talentpisen, der uddeles ved DRs show "Sport 2009".