Generelle

Mourinho vil være Fergusons afløser

Han høstede stor succes i Chelsea og keder sig måske i italienske Inter. José Mourinho drømmer om at blive Fergusons afløser.

José Mourinho har udpeget Manchester United til at være den perfekte skueplads for hans comeback til engelsk fodbold, og han er optimistisk og tror, at Sir Alex Ferguson ved sin pension vil udpege ham til sin afløser. Mourinho er i gang med sin anden sæson i Inter, men han har ingen intentionerne om blive der i mange år.

Mourinhosignalerede for nylig, at han ville vende tilbage, hvis den rette mulighed opstod. For Premier League passer, ifølge ham selv, bedst til hans spillestil:

- Jeg tænker meget på fremtiden indenfor talentudvikling og alderen på mit førstehold, men Italien er ikke landet, hvor jeg kan udrette det jeg vil. England er landet, og min fodbold er engelsk fodbold.

Hans mål er jobbet i United. Mourinho har fået et godt personligt forhold til Ferguson, og han tror at skotten vil spille en vigtig rolle, når hans arvtager skal findes. Den 67-årige Ferguson har dog ikke selv sat dato på hans pension, men det forlyder at han ville stoppe efter at have vundet endnu en Champions League-titel. Men han har dog sagt, at han ikke vil være i jobbet som 70-årig.

Mourinho forsøgte dog at forsikre Inter om, at han ikke har planer om at forlade Milano og Nerazurri:

- Jeg er meget ked af, at en oprigtig hyldest til Ferguson er blevet anvendt af medierne til noget helt andet, end det jeg ønskede, siger Mourinho til Inters hjemmeside.

- Som du kan læse ved at oversætte mine citater korrekt. Så har jeg forklaret, at jeg elsker Inter, jeg er glad i Inter og vil bygge videre på Inter. Det er virkeligheden, og sådan vil det være til min kontrakt udløber (i 2012 red.).

Mourinhos interesse i United har ført til spekulationer, om han vil overtage roret i den anden Manchester-klub. Det er han blevet spurgt om to gange, og begge gange har han nægtet.