Generelle

Neville: De kan ikke engang købe et køleskab

Gary Neville langer ud efter uselvstændige spillere med overformynderiske agenter.

For mange moderne fodboldspillere hænger i deres agenters skørter. Sådan beskrev Alex Ferguson det i sidste uge. Og den udmelding bakkes nu op Fergusons anfører i Manchester United, Gary Neville.

I sin klumme i Sunday Times of Malta skriver Gary Neville, at han elsker at hade de uselvstændige spillere med de overformynderiske agenter.

- Jeg er helt enig i Fergusosn betragtninger, skriver Gary Neville.

- Spillere med agenter, der gør alt for dem, er en af mine yndlingsaversioner. De kan ikke engang finde ud af at åbne en bankkonto, de ved ikke, hvad deres penge går til, og de kan ikke træffe deres egne beslutninger. Ikke alle spillere er sådan. Men mange er totalt afhængige af deres agenter og rådgivere, skriver Gary Neville, der advarer mod at lade andre tage kontrol med ens liv.

- Nogle agenter kommer ind i en spillers liv, når han er 20 år gammel og forlader ham så først igen, når han er blevet 34 år. Uden nogensinde igen at ville kendes ved ham. Alle fodboldspillere har på et tidspunkt brug for en rådgiver. Men en spiller har ikke brug for at betale mellem fem og 15 procent af sin løn til en fyr for at åbne en bankkonto, købe et køleskab eller bede klubledelsen om lønforhøjelse.