Generelle

Øland: DBU er passive

Spillerforeningens kamp mod homofobi kommer uden en direkte anledning. Direktør Mads Øland kalder DBU passive og ikke imødekommende.

Spillerforeningen udsendte i går en pressemeddelse som en opfordring til DBU om at bekæmpe homofobi og diskrimination af homoseksuelle i fodbolden. Men der er ingen direkte anledning til opfordringen.

- Der er ingen grund til, at det lige er nu. Det kunne også have været i december eller om en uge, at pressemeddelelsen var kommet ud. Men der har det seneste års tid været en del episoder og henvendelser, siger direktør i Spillerforeningen, Mads Øland, til tipsbladet.dk.

- Det er et rodfæstet problem, for det er jo noget du allerede "lærer"
som lille, hvor man hører ord som "bøsse" og "gay". Det foregår
selvfølgelig også i elitemiljøet.

Spillerforeningen savner især en aktiv indsats fra fodboldunionen, som ifølge Øland har gode intentioner uden at handle aktivt.

- De meldinger vi tidligere har fået tilbage fra DBU har været passive og ikke særlig imødekommende. DBU skriver godt nok alt det rigtige i deres udmeldinger, men der er simpelthen brug en kampagne nu, siger Mads Øland til tipsbladet.dk.

- Vi håber, at DBU tager positivt imod opfordringen, for der altså noget at vinde her. Hvis homoseksuelle begynder at melde sig ind i almindelig fodboldklubber, kan der jo faktisk ske en fremgang i antallet af udøvere.

Henvendelserne til Spillerforeningen kommer blandt andet fra klubben Pan Fodbold, der består af 80 procent homoseksuelle.