Generelle

Parfumepisseren Pep, Den Græske Tragedie, Paul Jatta og 100-måls keeperen

Tipsbladets påskenummer er på gaden med et stort portræt af Pep Guardiola, der allerede nu nævnes som historiens bedste Barcelona-træner. Den kun 40-årige træner har perfektioneret Barca-stilen og fremstår som en mand uden huller i sit panser. Perfekt. Næsten i hvert fald.

TIPSBLADETS PÅSKENUMMER ER PÅ GADEN TIRSDAG 19. APRIL

Den græske tragedie: Benzinbomber, baneinvasioner, romerlyskast, dommerbestikkelse og racisme. Græsk fodbold anno 2010/2011 har været præget af skandaler uden for banen, hvor hooligans, korrupte ledere og elendige dommere har stjålet rampelyset fra spillerne.

Parfumepisseren Pep: Det er svært at finde huller i Pep Guardiolas panser. Barcelona-træneren har både overtaget og videreudviklet filosofien efter Johan Cruyff og fundet den perfekte blanding af spillere til at udføre den. Læg dertil en medført besættelse af fodbold og naturlige lederegenskaber i hans DNA, og man har opskriften på et Barcelona, der næsten synes uovervindelig. Til stor fortrydelse i Madrid.

Paul Jatta: Paul Jatta lærte at spille fodbold i sandal-lignende fodtøj på den sandholdige jordbund i Gambia. Der var ingen rigtige fodboldmål eller læderbolde, men han forelskede sig i spillet ved hjælp af en plastikbold og friheden til at spille hvor som helst - og efter egne regler. Nu bruger han sin professionelle karriere til at iklæde hjembyens fattige børn både Brøndby-trøjer og holdkammeraternes gamle fodboldstøvler.

We build this City: Scholes stemplede, et banner blafrede og en kæmpe græd, da de to Manchester-klubber for første gang tørnede sammen på Wembley. Måske blev det et skridt på vejen for en ændring i magtstrukturen, men det kan også meget vel blive et af de typisk tragikomiske Manchester City-øjeblikke, hvor United alligevel overtrumfer den lyseblå præstation i sidste ende. Men lørdag eftermiddag var City bedst.

15.000 øvespark senere: Brasilianeren Rogério Ceni har sat en fodboldrekord af de meget sjældne. Tipsbladet har talt med målmanden med de over 100 scoringer. Eksklusivt interview.

Lille Allan blev den Største: Debutanten var 18 et halvt og bøgen knap sprunget ud, men solen skinnede og Vejle lavede næsten altid mange mål. »Det var let nok at falde ind på det hold,« husker Allan Simonsen om sin debut for 40 år siden.

DK skal være nr. 8 i Europa: U/17-landstræner Thomas Frank har en klar ambition og målsætning for sit arbejde og tør modsat mange andre melde det ud.

Den Midtjyske Plan: FC Midtjylland skal i de kommende uger forhandle benhårdt for at få de 65-100 millioner kroner, klubben håber på at få fra den indiske milliardær Shrinivas Dempo. Pengene vil falde på et tørt sted i FCM-kassen, der ellers vil være afhængig af nye storsalg til sommer. Tipsbladet fortæller, hvad FC Midtjyllands indiske sats egentlig handler om.