• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Lars Gram-Hanssen

Raser over Messi-triumf: Hvorfor ikke Pelé?

Foto: Getty Images

Ifølge det tyske medie Sport Bild er der en lang række spillere, der burde have fået flere stemmer end Lionel Messi til Ballon d'Or-afstemningen.

Af Lars Gram-Hanssen

Lionel Messi vandt mandag sin syvende Ballon d'Or-pris, men det var ikke alle, der var lige begejstrede over argentinerens triumf. 

Messi sluttede således foran Robert Lewandowski, og ifølge det tyske medie Sport Bild burde have polakken have sluttet højere end argentineren. Under overskriften 'Hvorfor ikke Pelé? Han var også god' undrer Sport Bild sig således over, at Messi blev kåret til verdens bedste spiller i 2021.

- Tillykke. Det var ikke fortjent. Der er nu en øget risiko for nakkeskader i München og omegn som følge af den udbredte hovedrysten. Der er argumenter i Messis favør. Eller, der et ét: Messi førte Argentina til Copa America-triumf, hans første store trofæ med landsholdet. På den anden side var der også en rodet sæson i Barça, et Champions League-exit i ottendedelsfinalen og en tredjeplads i La Liga, lyder det således fra Sport Bild.

- Siden skiftet til PSG har han i månedsvis været en observatør. På det parisiske stjernehold er der i Kylian Mbappé, Neymar og Marquinhos minimum tre spillere, der er bedre. Altså minimum tre spillere, der var bedre end Messi, som nu er blevet kåret til verdens bedste spiler...

Messi plejede at være bedst
Sport Bild understreger, at Lionel Messi 'utvivlsomt plejede at være den bedste spiller i verden'. Men i år burde argentineren ikke have vundet, argumenterer det tyske medie.

- Hvem end, der stemte på Messi denne gang, stemte nok i højere grad ud fra mindet om Messi fra tidligere tider. Ud fra den logik kunne man også have givet prisen til Pelé. Han var også god engang, lyder det således fra Sport Bild. 

Sport Bild peger på, at spillere som Robert Lewandowski, Mohamed Salah, Jorginho, Kylian Mbappé, Karim Benzema, Kevin De Bruyne, Erling Haaland, N'Golo Kanté og Neymar alle burde have fået flere stemmer end Lionel Messi. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020