• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Generelle Michael Ehrhorn

Rooneys nye klub jubler: Topklasse

Wayne Rooney blev tidligere på tirsdagen bekræftet som ny spiller i Derby County, og det kan give klubben mere end bare præstationerne på banen.

Af Michael Ehrhorn

Et sommertransfervindue er altid lig med store handler, og så er der de aftaler, der overrasker. Det kunne være store stjerner, der efter en lang og glorværdig karriere skifter til et mindre hold.

Det skete tirsdag, da Wayne Rooney skiftede til Derby County i The Championship - I hvert fald gældende fra januar 2020.

Læs også: Rooneys skifte til Derby er udsat til januar

Et skifte som man slet ikke kan få armene ned over i Derby, det fortæller holdets manager Phillip Cocu:

- Wayne Rooney er en ekstremt talentfuld og topklasse fodboldspiller. Det er et spændende skridt for ham at slutte sig til os, og han kan bringe så meget både på og uden for banen. Han har haft sådan en fantastisk karriere for både klub- og landshold, og han har stadig så meget at give, siger Phillip Cocu til klubbens hjemmeside.

Tilgangen af Wayne Rooney er da heller ikke alene god for førsteholdet:

- Den inspiration og motivation, som det her kan skabe er helt massivt. Det gælder lige fra førsteholdet og ned til de yngste på vores akademi. Det går perfekt ind og bakker op om den filosofi og de ting, vi gerne vil med klubben, mener Derby-manageren.

Wayne Rooney har scoret 253 mål i sin tid i Manchester United, hvor han havde en stor tid. For det engelske landshold har han lavet 53 fuldtræffere.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: OB - AaB

Ob har tabt tre kampe i træk og mærker presset i en svær sæson-afslutning, hvor det mandag aften gælder AaB, der ikke har tabt i de seneste tre runder.

Optakt: Brøndby IF - FC Midtjylland

Brøndby var inde i en god periode, men har siden tabt et par kampe i streg. Nu venter så et opgør mod FC Midtjylland, der håber på at kunne trække yderligere fra i toppen af Superligaen.