Generelle

Skandale-finale i Grækenland

Den græske pokalfinale endte i ragnarok og det der var værre. Fodbold fra sin værste side.

Det er bestemt ikke noget nyt at de græske fodboldfans har en smule svært ved at styre frustrationerne og glædesrusen engang imellem, men i lørdagens pokalfinale mellem AEK Athen og Atromitos blev uroen taget til hidtil usete højder.

Kampen var forløbet som forventet og hovedstadsklubben var ikke overraskende i front med 3-0, men kort før tid brød helvedet løs og mærkeligt nok var det ikke de tabende fans, der satte nye niveauer for tilskueruro.

Tusindvis af AEK Athen-fans stormede banen på det olympiske stadion og angreb modstanderholdets spillere, fyrede fyrværkeri af og ødelagde stadionets interiør. Også modstanderholdets familier på tribunen blev angrebet af de vanvittige AEK-fans, der tilmed rettede pistoler imod spillernes familier.

Politiets tåregas kom til undsætning og fik ro på optøjerne og efter en halv time blev kampen afbrudt og en sejrsceremoni blev afholdt. En skændsel for fodbolden er vist det mildeste man kan sige om situationen og som det mest sikre i verden har vi ikke hørt det sidste i den sag.

Se TV-billeder fra vanviddet her.