Generelle

Stadig pengefodbold i 2. division

Reserveholdsligaen for SAS Liga-holdene kan være klar allerede fra sommeren 2010

Ønsket om at begrænse professionel fodbold til landets to bedste rækker bliver ikke til noget i denne omgang.

Det forslag til ny turneringsstruktur, der er på vej fra Divisionsforeningen til DBU, rummer efter hvad Tipsbladet erfarer stadig mulighed for kontraktfodbold i 2. divisionerne. Det er prisen for, at klubberne går med til at skære 1. division ned fra 16 til 12 hold.

- Vi forventer da at blive færdige til den 31. oktober. Der arbejdes på alle kræfter for at få det hele på plads, siger formanden for Divisionsforeningen Thomas Christensen til Tipsbladet uden at ville løfte sløret for, hvad der er i vente.

Udover at bevare de nuværende 12 hold i superligaen og skære ned til samme antal i 1. division stilles der forslag om at oprette en reserveholdsliga. Mens den ny struktur først får endelig virkning fra 2012, hvor den nuværende tv-aftale udløber, så lægges der op til, at der allerede fra sommeren 2010 indføres en reserveholdsturnering.

Det betyder at otte andethold skal trækkes ud af de nuværende 2. divisioner. Dermed kan der blive tale om både færre nedrykkere og ekstra oprykkere i den igangværende turnering.

Læs mere om turneringsreformen i Tipsbladet Update.