Generelle

Udlandsdansker bliver ude to år mere

24-årige Martin Andersen tager to år mere i den svenske klub Ängelholms FF. Andersen er blevet fast mand og har scoret to mål i starten af Superettan-sæsonen.

Martin Andersen skiftede i 2009 Lyngby ud med den svenske klub Ängelholms FF. Og i dag har han så forlænget kontrakten med den svenske Superettan-klub, så den løber til udgangen af 2013.

For et år siden var der dog intet, der tydede på, at Andersen skulle forlænge opholdet i den svenske klub. For Andersen var ikke med i  træner Roar Hansens planer. Men med et trænerskifte til duoen Joakim Persson og Christoffer Skoog har den 24-årige dansker fået nyt mod på tilværelsen som Ängelholms-spiller.

- Jeg har det pisse godt deroppe. Der er nogle gode holdkammerater, og vi har fået nogle nye trænere, der tror på mig. Her er jeg tryg og får masser af spilletid, og jeg føler virkeligt, at jeg har gjort det rigtige. Trænerskiftet har betydet helt vildt meget. Den tidligere træner og jeg gik lidt fejl af hinanden, og jeg måtte leve med, at han havde nogle andre, som han foretrak. Nu har jeg fået selvtilliden tilbage og fået lov at fejle i træningskampene, uden det har kostet mig. Fremfor alt har jeg fået selvtilliden tilbage, siger Martin Andersen til tipsbladet.dk.

Danskeren spiller fast på Ängelholms midtbane, han har scoret to mål, og klubben ligger efter fire kampe nummer et i Superettan efter tre sejre og en enkelt uafgjort. Ambitionerne i klubben er store, men oprykning til Allsvenskan taler de endnu ikke om.

- Målsætningen hedder den øverste halvdel, så vi går i første omgang efter top otte. Vi mener allesammen, at vi har et rigtig godt fodoboldhold, men vi må se på, hvor langt det rækker hen af vejen, siger Andersen.

Ved siden af fodbolden arbejder Martin Andersen i sin fars sportsbutik på gågaden i Allerød. Så om morgenen tager han ind i butikken, for over middag at tage til Sverige for at træne, og omkring kl. 20.00 er han tilbage i hjemmet i Lyngby.

- Jeg har det fint med, at det fungerer sådan lige nu. Jeg vil hellere tjene halvdelen og spille end samme, end sidde på en bænk og trille tommelfingre. Jeg laver det, jeg er glad for, og derfor er jeg også super glad for forlængelsen. De danske klubber henter hellere spillere fra den bedste svenske række, og jeg tror, at de mener springet fra Superettan til Superligaen er for stort, og da min tidligere kontrakt udløb med udgangen af året, så har jeg ikke nået at spekulere i Danmark, siger Andersen.

Martin Andersen nåede at spille fem Superliga-kampe for Lyngby i sæsonen 2007/200, inden skiftet til den svenske klub i 2009.