Generelle

- Yura er vores David Beckham

Yura Movsisyan er allerede en kendt figur i Armenien og kan ligefrem blive nationalhelt, hvis han scorer og er med til at slå Rusland i næste måneds landskamp, siger armensk journalist.

Yura Movsisyan er netop skiftet til FC Krasnodar i den russiske Premier League, men han skifter nærmest aldrig frisure og er heller ikke gift med en tidligere popstjerne.

Alligevel er Yura Movsisyan efterhånden blevet så kendt i Armenien, at han kan sammenlignes med et engelsk ikon.

- Yura Movsisyan er en nøglespiller på det armenske landshold. Han er en stjerne og en berømthed i Armenien. Alle kender ham efter de mål, han har scoret i kvalifikationsturneringen til EM. Han er som David Beckham, og alle elsker ham, fortæller freelancejournalisten Areg Oganesian fra Armenien til tipsbladet.dk.

Yura Movsisyans oprindelige plan var slet ikke at stille op for Armenien, men derimod USA, som familien emigrerede til, men han ombestemte sig sidste år og fik sin debut i en venskabskamp mod Iran. Siden scorede han et mål pr. kamp mod Makedonien, Andorra og Slovakiet i EM-kvalifikationsturneringen.

- Movsisyan er stjernen og lederen sammen med Henrikh Mkhitaryan fra Shakhtar Donetsk. De to spiller rigtig godt sammen. De to bærer tilsammen vores nations håb om at slå Rusland, fortsætter Oganesian og hentyder til den kommende landskamp den 26. marts i hovedstaden Jerevan, som befolkningen og medierne for længst er begyndt at bage op til.

- Skulle Movsisyan score mod Rusland, så vi ender med at vinde kampen, vil han blive nationalhelt i Armenien, det er der ingen som helst tvivl om, siger Areg Oganesian.

Yura Movsisyan ser fogså selv frem til braget.

- Det bliver noget specielt, ikke kun for mig, men for hele nationen. Alle mennesker i Armenien snakker om den kamp. Det bliver den største kamp i Armeniens historie, siger Yura Movsisyan til tipsbladet.dk på en mobiltelefon fra FC Krasnodars træningslejr i Tyrkiet.

- Vi har mange gode grunde til at at ville spille godt. For det første fordi, at en sejr vil bringe os tættere mod kvalifikation til Europamesterskaberne, men selvfølgelig også på grund af , at Rusland er naboland, siger Yura Movsisyan og lyder ikke spor forlegen over at forholde sig til sin status som nyt ikon og muligvis nationalhelt for Armenien, hvis han skulle sikre en usandsynlig sejr over Andrej Arsjavin og kompagni.

- Jeg tænker bare på at gøre mit bedste, og hvis jeg bliver nationalhelt, er det fantastisk. Ikke mange mennesker prøver at opnå at blive nationalhelt i deres land, men jeg vil også være tilfreds, hvis bare vi vinder, siger han.

Læs mere: I tirsdagens udgave af Tipsbladet kan du læse et interview med Yura Movsisyan. Her fortæller den tidligere Randers-spiller om sin beslutning om at skifte til FC Krasnodar og komme tættere på sine armenske rødder. Du får også baggrundshistorien om hvorfor FC Krasnodar overhovedet spiller i den bedste russiske række i den kommende sæson, når holdet kun sluttede som nummer 5 i den næstebedste. Det handler igen om rubler. Køb Tipsbladet eller læs historien som e-avis.