Zidan matchwinner i pinlig affære.

Mohammed Zidan scorede sit første mål under De afrikanske Mesterskaber, hvor dommeren tabte kampen på gulvet og Algeriet sluttede pinligt af.

Det var alt andet end en god dag på kontoret for dommer Coffi Codija fra Benin. Først fik han givet et gult kort til Rafik Halliche, som aldrig skulle være givet. Det viste sig afgørende da samme Halliche senere begik straffespark mod Emad Motaeb og fik yderligere et gult kort. Selvom straffesparket var i den tynde ende, så var udvisningen særdeles hård.

Tilgengæld skulle Algeriets målmand, Faouzi Chaouchi, have været vist ud, da han prøvede at nikke dommeren en skalle i frustartion over, at Egyptens Abd Rabo stoppede sit tilløb og trillede bolden i mål, mens målmanden appellerede til dommeren.

Retfærdigheden skete dog fyldest, da Chaouchi senere sparkede til egyptiske Geddo efter fløjten havde lydt og målmanden fik sit andet gule kort med tre minutter tilbage. Kort forinden var Nadir Belhadj blevet præsenteret for det røde kort efter en vanvittig tackling.

Derved sluttede Algeriet med kun otte mand på banen. Men det havde også været en frustrerende aften for algierne. Egyptens føring var fortjent og med en mand i overtal sad de tungt på resten af opgøret.

Mohammed Zidan nåede at brænde en gigantisk chance inden han i det 65. minut flot sparkede bolden op i hjørnet og fik lukket opgøret. I slutningen fortsatte Zidan det flotte spil og lagde op til Abdel-Shafy der fik passeret Chaouchi fra en spids vinkel.

I overtiden førte Zidan igen bolden frem og via en medspiller endte bolden hos Geddo, der sparkede bolden forbi den indskiftede målmand, Zemmamouche, til slutresultatet 4-0.

Egypten er nu ubesejret 18 kampe i træk i De afrikanske Mesterskaber, som de har vundet de to seneste gange. Det er den ottende finale for Egypten, det samme som modstanderen Ghana, der dog kun har vundet fire ud af hidtil syv finaler, mod Egyptens seks sejre.