• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
La Liga Oliver Okstrøm

Xavi med klar besked til AC før landsholdssamling

Foto: Getty Images

Xavi vil gerne have sine spillere tilbage i god stand efter landskampene.

Af Oliver Okstrøm

Barcelona tog søndag en mindeværdig og potentielt meget afgørende sejre over Real Madrid i jagten på det spanske mesterskab. Med 2-1-sejren og de tre point ekstra på kontoen er mandskabet nu 12 point foran ærkerivalerne fra hovedstaden.

Det lader dog ikke til, at der er lagt op til, at de kan slappe af nu. Cheftræner Xavi Hernandez havde nemlig en klar besked til klubbens landsholdsspillere, der nu skal afsted. Det skriver den catalanske sportsavis Sport.

Her var det blandt andet til Andreas Christensen, at Barca-træneren talte til, hvor det klare budskab var: Bliv ikke skadet.

I den forbindelse skulle Xavi havde gjort det klart, at der er meget på spil, og at der ikke er råd til, at de mister flere spillere. Eksempelvis har Araujo har følt noget ubehag, og det er uklart, hvorvidt han kommer med Uruguays landshold.

Udover den førnævnte dansker, så var meldingen også til Balde, Gavi, Kounde, Lewandowski, Frenkie samt Kessie, og de nævnte var da også alle i startopstillingen pånær Kessie, som dog kom ind senere og afgjorde kampen.

Danmark og 'AC' skal møde Finland og Kazakhstan i EM-kvalifikationen.

Christensen høstede endvidere flotte ord efter El Clasico, hvor der blev peget på, at en detalje er noget, som man skal undervise i på fodboldskoler. Læs mere om det her.