• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Anders Dehn

Hareide: Peter Møller må tage sine egne folk ind, hvis han ønsker det

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

DBU er i sin gode ret til at lade Åge Hareides kontrakt løbe ud og ansætte Kasper Hjulmand i stedet. Fodbolddirektør Peter Møller vil nok have sine egne folk, siger landstræneren.

Af Anders Dehn

Åge Hareide sidder i sit job på lånt tid. Når juli bliver til august i 2020, overlader han landstrænerposten til Kasper Hjulmand, uanset hvordan det går i en nuværende kvalifikation og (forhåbentlig) følgende EM-slutrunde.

Landstræneren har hidtil holdt sig fra at kritisere DBU og fodbolddirektør Peter Møller for beslutningen, men nøjedes med at konstatere, at han syntes, timingen var forkert. Den linje fastholder han efter sejren over Schweiz lørdag aften.

Læs også:DBU: Kan ikke se et scenarie, hvor Hjulmand bliver træner før planlagt

- DBU har været i deres gode ret til at gøre, som de har gjort. Fodbolden er omskiftelig. Peter Møller er kommet ind som fodbolddirektør. Han må tage sine folk ind, hvis han ønsker det. Folk, som han kender og kan håndtere. Jeg blev jo ansat, inden Peter kom til, siger Åge Hareide ifølge Politiken.

Samme Peter Møller slog i går fast, at uanset hvordan de to sidste EM-kvalifikationskampe i efteråret ender, fortsætter Hareide sin kontraktperiode ud. Han køber dog ikke fortællingen om, at der er et modsætningsforhold mellem nordmandens fokus på resultater og efterfølgeren Hjulmands ditto.

Læs også:DBU’s fodbolddirektør: Folk tror, det bliver champagnefodbold under Hjulmand

- Det, der irriterer mig allermest med den her diskussion, er, at folk tror, Kasper Hjulmand ikke er en resultattræner. Om det er Kasper Hjulmand eller Åge Hareide, står der ‘vind nogle fodboldkampe’ på første linje af jobbeskrivelsen, sagde Møller ifølge BT i går.

- Folk tror, at fordi Kasper Hjulmand kommer, bliver det champagnefodbold, hvor vi ikke kommer til at spille med forsvarsspillere, men alle spiller oppe i angrebet. Dem, der er i fodbolden, ved at Kasper Hjulmand er en resultattræner. Det er Åge Hareide også. På den måde passer de meget godt til hinanden. De har en forskellig tilgang til spillet, men de er resultattrænere begge to.

Det danske landshold møder tirsdag Luxembourg i en træningskamp. Derefter venter de to afgørende EM-kvalifikationskampe mod Gibraltar og Irland i november.

Læs også:Peter Møller: Det blusser selvfølgelig op igen, når vi skal til at spille kampe

Læs også:Hareide ændrer truppen: AaB-spiller blandt de efterudtagede

Læs også:Frygter skader: Hareide tager ingen chancer

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: FC København - Randers FC

Randers FC har ikke vundet over FC København i fem år, og de er under ledelse af en træner, der aldrig har slået hovedstadsklubben. Meget taler for en FCK-sejr søndag eftermiddag, men løverne er sn...

Optakt: AaB - AGF

Top 6 er på plads, så dette fungerer i praksis som en ekstra kamp i slutspillet - og dermed er der allerede nu vigtige point på spil i medaljekampen.