• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Landshold Jacob Quvang

- Jeg hørte den danske nationalsang hele tiden

Foto: Getty Images

Matt O'Riley nåede at blive en smule træt af nationalmelodien, men nu sidder den der til gengæld også.

Af Jacob Quvang

Matt O'Riley har endnu sin første A-landskamp til gode for Danmark, men Celtic-midtbanespilleren, der har dansk mor og engelsk far, er fast besluttet på at vælge det danske landshold over det engelske.

Derfor fylder det danske sprog også en del for Matt O'Riley, der er et målrettet menneske, når det kommer til at vide, hvad der skal til for at blive bedre.

Her er han klar over, at det er vigtigt at kunne kommunikere på dansk, hvis han fremover skal repræsentere det danske A-landshold, og derfor arbejder han hårdt på at lære det danske sprog. Det går rigtig godt, siger han i et interview med TV2 Sport, hvor han samtidig kommer ind på, at han i en periode hørte "Der er et yndigt land" på repeat for at kunne synge med på den, når han skal repræsentere et af de danske landshold.

- Jeg fandt sangen på Spotify, og så hørte jeg den hver dag i tre uger, når jeg kørte til træning. Jeg hørte den hele tiden, så til sidst var jeg lidt træt af den, fordi jeg havde hørt den så meget. Men nu kan jeg den, siger midtbanespilleren til mediet. 

Matt O'Riley har indtil nu spillet seks kampe for det danske U21-landshold, hvor han fik sin debut i slutningen af marts sidste år, efter at han ellers havde spillet ungdomslandskampe for England. 

Celtic-spilleren blev også nævnt som en mulig outsider til Kasper Hjulmands VM-trup, men det blev ikke til noget. Til gengæld fortæller han i interviewet, at Kasper Hjulmand har stillet ham mulige EM-kvalifikationskampe i udsigt, hvis han bliver ved med at gøre det godt for Celtic.

Det gjorde Matt O'Riley så sent som onsdag aften, da han lagde op til en af Celtics scoringer i 3-0-sejren over Linvingston FC.