Premier League

Benitez taber "talentkampen"

Liverpool-bossen Rafael Benitez indrømmer, at Liverpool kun er andenbedst efter Everton til at finde og udvikle de lokale talenter.

Spillere som Wayne Rooney, Jack Rodwell og James Vaughan kunne alle været endt i Liverpool, men på grund af et skrantende talentspejderprogram endte de største talenter i hænderne på rivalerne fra Everton i stedet.

- I mine første år hos Liverpool ventede og ventede jeg på, at spillerne skulle komme igennem vores akademi, for jeg kunne ikke have nogen indflydelse på talentarbejdet. Det var ikke en del af mit job, så da jeg skulle forhandle om min nye femårskontrakt, handlede det ikke om penge eller magt; det handlede om at have indflydelse i akademiet. Det er langt fra sikkert, at vi i fremtiden vil have lige så mange penge som de andre topklubber, og derfor er det vigtigt, at vi kan selv kan producere nogle gode spillere, siger Benitez

Han mener, at spillere, der kommer fra klubbens eget akademi, har større følelser for klubben. Her er Jamie Carragher og Steven Gerrard gode eksempler.

Rafael Benitez kan ikke understrege nok, hvor vigtigt det er at kunne udvikle gode spillere selv. Men samtidig mener han, at de rigtige folk til at gøre det arbejde, allerede er i klubben.

- Vi bliver nødt til at udvikle de lokale spillere, og det er derfor, at Kenny Daglish (chefen for Liverpool Football Academy, red.) kan blive så vigtig for fremtiden. Med hans erfaring og kontakter kan han få mange spillere til klubben. Han er en legende her, og med ham er vi godt dækket ind, siger Rafael Benitez.