• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Victor Risager

Brentford-dansker skal oppe sig, mener ekspert

Foto: Getty Images

Flere danskere kommer til at spille afgørende roller for Brentford, hvoraf en skal oppe sig, vurderer Per Frimann. Og så mener han, at Mikkel Damsgaard kan blive et scoop for Premier League-klubben.

Af Victor Risager

Brentford skal i gang med “den svære toer”. For anden sæson i træk skal den danskerglade klub nemlig forsøge at overleve i Premier League.

Den opgave gøres ikke nemmere af, at Christian Eriksen har forladt holdet til fordel for Manchester United, og Per Frimann er også en smule bekymret for, om Thomas Franks mandskab kan sikre sig endnu en sæson i Englands fineste fodboldselskab.

- Jeg er en lille smule bekymret. De har skabt et sindssygt godt kollektiv, hvor de er fokuserede på detaljer, og det handler også om deres brug af data, eksempelvis ved dødbolde. Der har de været knivskarpe. Men i testkampen mod Wolfsburg indkasserede de to dødbolde, og der tænkte man, at det ikke lignede Brentford.

- De må ikke svigte på de helt grundlæggende ting som at forsvare dødbolde, men også generelt at stå stærkt i forsvaret, for det var de gode til i sidste sæson, siger Viaplay-eksperten.

I sidste sæson var der flere danskere, der spillede nøgleroller hos Brentford, og det skal der igen være, hvis de skal overleve i Premier League. Det gælder ikke mindst landsholdsspillerne Christian Nørgaard og Mathias Jensen, hvor sidstnævnte ikke havde en imponerende 2021/22-sæson.

- Christian Nørgaard har udviklet sig til at være en kæmpe profil i Premier League, og det er tankevækkende, at der ikke er større klubber ude efter ham. Det ved jeg selvfølgelig ikke, om der har været, men han er så dygtig en spiller nu, at han kan spille i større klubber.

- Og så skal Mathias Jensen blive bedre, for han kan meget vel blive den, der skal være den kreative kraft [efter Eriksens skifte, red.]. Han havde ikke en så god sæson, og i forhold til at beholde sin plads på landsholdet, tror jeg, at det vigtigt at han lægger 20-30 procent på, lyder det fra Per Frimann.

Mathias Jensen skal dog formentlig ikke egenhændigt udfylde hullet, Eriksen har efterladt. Brentford meldes i forhandlinger med den danske landsholdskreatør Mikkel Damsgaard, der efter gennembruddet ved EM sidste år har haft en turbulent tid med sygdom og skader i Sampdoria.

Og hvis det lykkes Thomas Frank og kompagni at hente Mikkel Damsgaard, gør de et scoop, hvis man spørger Per Frimann. 

- Hvis Damsgaard er helt frisk, vil det være et scoop. Der er dem, der spørger, om han er fysisk klar til Premier League, men han er så klog og teknisk stærk og hans spilintelligens er på niveau med Eriksen, så det vil være et spørgsmål om tilvænning, og så vil han være en god spiller, hvis han undgår skaderne. Det ville være super, synes jeg, og det er logisk, at man går efter ham, mener han.

Brentford indleder sæsonen i Premier League mod Leicester City søndag klokken 15.00. Kampen kan ses på Viaplay eller 3Max. 

Sommerens 20 største transfers i fodbold - klik her og se mere.