Premier League

Derfor er Agger altid skadet

Her er forklaringen på, hvorfor Daniel Agger rager alle de skader til sig.

I dag blev det officielt bekræftet, at Daniel Aggers sæson er et overstået kapitel. Den danske forsvarsspiller måtte udgå efter 24 minutters spil mod West Bromwich i weekenden med en knæskade - en skade, der altså endte med at koste Aggers sæson.

Når Daniel Agger pådrager sig en skade, er det svært at lade være med at tænke andet end "nu igen". For den tidligere Brøndby-spiller vader næsten fra skade til skade. Og det er der en logisk forklaring på, fortæller ortopædkirug, Eilif Larsen, der har haft meget indsigt i Aggers skadesproblemer.

- Det der altid sker, når man har været ude i en periode og kommer ind igen, så er man i en øget risiko for at få en skade igen. Man er nemlig ikke helt så gearet til at forsvare sig. Reflekserne er lidt nedsatte for eksempel. Dine evner til at reagere på ydre stimuli er ikke så gode. Så når man bliver tacklet, er man ikke så god til at spænde musklerne. Der skal altid lige gå de der fire-fem kampe, siger Eilif Larsen til B.T.

Derudover skal det medregnes, at Daniel Agger spiller på en meget udsat position på banen.

- Man er altid lidt mere udsat i forsvaret til at få skader, fordi man er oppe og tage alle de der dueller. Det kommer tit efter landinger, man har, når man har været oppe og heade, hvor man kan lande forkert på både knæ og fødderne og blive jokket og trådt på, siger Eilif Larsen.