Premier League

- Det straffespark er glemt

Ghanas Asamoah Gyan har – næsten – glemt det brændte straffespark, der kunne have sendt hans land i VM-semifinalen sidste sommer.

Der gik et chokeret sus gennem stadion, da Asamoah Gyan i sidste minut af den forlængede spilletid brændte et straffespark i VM-kvartfinalen mellem Uruguay og Ghana.

Hvis Gyan havde scoret, var Ghana gået videre til VM-semifinalen mod Holland, men i stedet tabte ghaneserne den efterfølgende straffespark-konkurrence.

Asamoah Gyan fik nogen personlig oprejsning, da Sunderland senere på sommeren købte ham fri af kontrakten i franske Rennes for 13 millioner pund. Men straffesparket på Soccer City Stadium i den sydvestlige udkant af Johannesburg har siddet i angriberen, indrømmer han i et interview.

- Nogle gange sidder jeg og tænker på, at det ville have været første gang et afrikansk hold havde kvalificeret sig til semifinalerne, og at det ikke skete på grund af den hændelse. Men vi har flere år. Jeg er så ung. Nogle gange tænker jeg på det. Måske kan vi gøre mere til næste VM. Det straffe er glemt. Jeg siger til mig selv, at der er større spillere end mig, der har brændt den slags straffespark – Robert Baggio, Platini, Maradona. Jeg er nødt til at lægge det bag mig og koncentrere mig om min karriere, ellers vil det forstyrre mig, siger Asamoah Gyan.

Asamoah Gyans Sunderland mødte forleden Luis Suarez, der er skiftet til Liverpool siden sommerens VM.