Premier League

Engelsk topkamp: Fordel Chelsea

Med to nederlag er Arsenal ude af den engelske mesterskabskamp. Tilbage står de faste rivaler fra Chelsea og Manchester United, men hvem er egentlig stærkest lige nu?

Vi nærmer os den periode, som Manchester United-manager Sir Alex Ferguson ynder at kalde »squeaky bum time,« perioden hvor mesterskabet skal sættes på plads i et intenst opløb og tilhængerne flytter sig uroligt på sæderne.

Efter Arsenals nederlag til først United og siden Chelsea er Arsene Wengers mandskab sendt til tælling, og dermed er der kun to klubber tilbage i topstriden. Men hvem er favorit netop nu? Chelsea eller Manchester United?

Det er ikke nemt at svare på, men i Tipsbladet Update gør vi forsøget ved at analyse de to klubber på syv parametre, for eksempel på midtbanen, hvor det ser således ud:

Midtbanediamanten har været et hit i Chelsea, hvor der er blevet plads til både Ballack og Lampard, hvor Deco spiller en rolle og hvor spillerne kan fungere i så mange forskellige roller, at man klarer sig uden Michael Essien. Og så har Frank Lampard rundet de 10 ligamål for syvende sæson i træk som en væsentlig del af de 25 kasser, som Chelseas midtbane har scoret i Premier League i denne sæson mod blot 17 i United.

For sådan en målsluger mangler man i Manchester, hvor Luis Antonio Valencia har scoret mest med fem ligamål som kant i det foretrukne 4-5-1/4-3-3 system med Rooney som en-mandshær på toppen. På den anden side har Nani pludselig vist store evner i det nye år, mens Darren Fletcher i al ubemærkethed fylder mere og mere. Til gengæld skuffer Anderson videre, mens Giggs og Scholes ikke har benene til konstant at levere på højeste niveau. Men de gør det i nøglekampene, og det er ikke dårligt for de forsvarende mestre.

Konklusion: Fordel Chelsea

Alt i alt står der 4-3 til Chelsea i fordele, men hvordan fordeler det sig?

Har Manchester United virkelig den bedste målmand?

Hvem har det sværeste slutprogram og hvordan står debutanten Ancelotti overfor legenden Ferguson?

Læs mere: Tipsbladet Update har hele analysen af den engelske topkamp.