Premier League

Essien kritiserer sin landstræner

Om bare 11 dage starter African Cup of Nations, men i Ghanas lejr er der ballade, allerede inden den er helt samlet. Stjernen Michael Essien kristiserer træner Milovan Rajevac og den måde, han udtager spillere på.

Michael Essien er Ghanas store stjerne, og det er ham, som ghaneserne hænger deres hat på, når talen falder på mulighederne for at vinde det forestående African Cup of Nations. Men allerede inden turneringen er gået igang er der ballade i den ghanesiske lejr.

Essien kristiserer nemlig landstræner Milovan Rajevac for at udelade Inter-stjernen Sulley Ali Muntari fra Ghanas trup til turneringen.

- Han har arbejdet så hårdt for The Black Stars (kælenavn for Ghanas landshold red.), og jeg husker fra sidste African Cup, hvordan Sulley og jeg spillede vores hjerte ud for det land, vi elsker så meget - på trods af at vi led af malaria. Vi er i en af de sværeste grupper, og det er vigtigt, at vi har vores mest erfarne og vigtigste spillere med, så vi kan vinde turneringen og forberede os til VM, siger Essien til ghanasoccernet.com.

Muntari udeblev i november sammen med netop Essien og Asamoah Gyan fra en landskamp i Angola, men både Essien og Gyan er altså udtaget til Ghanas trup.

- Tre spillede dukkede ikke op i Angola, og vi har været flove over det og er blevet straffet for det. Og jeg undrer mig over, hvorfor Sulley er den eneste af os tre, der er blevet udeladt fra truppen. Han bringer ikke udisciplin til holdet. Han bringer erfaring, kvalitet og resultater, og det er afgørende, at vi har ham på holdet for at vi kan brillere i de næste kampe, siger Essien.

Michael Essien og Asamoah Gyan har undskyldt for affæren i november, mens Muntari har undladt at betale den bøde, han er blevet idømt for hændelsen. Michael Essien selv er iøvrigt endnu ikke dukket op i Ghanas landsholdslejr. Han har fået lov at blive i London hele den første uge af januar for at blive sin fiberskade kvit.

På grund af skaden er det derfor stadig lidt usikkert, om Essien kommer til at spille for Ghana i januar.