Premier League

Fabregas er Englands assistkonge

Arsenal-kaptajnen Cesc Fabregas har præsteret utrolige otte assists i otte kampe

Fernando Torres fører topscorerlisten i England, men når det gælder assists, har Arsenal-playmakeren Cesc Fabregas taget teten. Ganske spektakulært har spanieren allerede leveret otte assists i lige så mange kampe, og det er ret enestående. Til sammenligning lavede sidste sæsons bedste oplægger i England, Fabregas' klubkammerat Robin van Persie, 11 assists.

Ser man på kombinationen af mål og oplæg fører Cesc Fabregas også, da han udover sine otte assists selv har scoret fire gange. Her ligger han delt nummer ét med Chelseas Didier Drogba, der har præsteret henholdsvids seks mål og seks assists. Fernando Torres har kun lagt op til et enkelt mål foruden de otte, han selv har scoret.

Cesc Fabregas leverer, selvom rygterne om hans person er mange. Catalaneren sættes i forbindelse med et skifte til sin tidligere klub FC Barcelona, hvor han er et varmt navn som valgflæsk i forbindelse med næste sæsons præsidentvalg. Fabregas har gentagne gange understreget, at han vil blive i Arsenal, men hvis han skifter, vil han blive klubkammerat med en anden assistkonge. Barca-playmaker Xavi lavede 20 assists i sidste sæsons La Liga og fører også den spanske udgave i år, men han kan ikke følge Fabregas' snit med en assist per kamp. Xavi har haft næstsidste fod på bolden fire gange i seks kampe.

Læs også: Xavi: Tror Fabregas kommer til Barcelona: