• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Premier League Lars Gram-Hanssen

Gav Højbjerg skideballe: Skulle have styr på ham

Foto: Getty Images

Thomas Frank havde sit hyr med Pierre-Emile Højbjerg i Brøndby.

Af Lars Gram-Hanssen

Pierre-Emile Højbjerg gav for nyligt et interview til TV3 Sport, hvor den danske landsholdsstjerne blev spurgt til de trænere, han har haft i løbet af karrieren. 

Højbjerg pegede her på Morten Olsen som den træner, der har udviklet ham mest som menneske, mens Tottenham-stjerne pegede på Thomas Frank som den træner, der har givet ham den største skideballe

Højbjerg opfordrede herefter TV3 Sport til at få Thomas Frank om at fortælle om baggrunden for skideballen, hvilket tv-stationen nu har gjort. Og Brentford-bossen kan godt huske, at han i sin tid i Brøndby havde fat i kraven på Pierre-Emile Højbjerg.

- Ja, det kan jeg godt huske. Jeg kan huske, at Pierre er en stor personlighed, og det var han også, da han var ungdomsspiller. Jeg troede så meget på ham, så vi havde bare en masse snakke sammen, for jeg vidste godt, at jeg skulle holde ham tæt på mig, i forhoold til at udvikle ham. Så der var selvfølgelig nogle situationer, fordi han havde et stort temperament. Nogle situationer, hvor vi lige skulle styr på den unge mand, lyder det således fra Thomas Frank. 

- Jeg kan huske, at jeg sagde til ham dengang: 'Hvis du vil, så kan du blive en verdensklasse 6'er i fremtiden. Det er jeg slet ikke i tvivl om.' Dengang var han mere en 10'er. Jeg kan huske, at i starten var han ikke meget for det. Men jeg er ret sikker på, at han er ret glad for det i dag. 

Pierre-Emile Højbjerg skiftede i 2012 fra Brøndby til Bayern München i en alder af 16 år.