Premier League

Grønkjær på engelsk flophold

Jesper Grønkjær hører til blandt 11 spillere, som "stjal deres levebrød" i Premier League, ifølge engelsk hjemmeside.

Landsholdsugerne er kedelige, indrømmer fodboldsitet Teamtalk uden videre. Derfor skal deres "få tiden til at gå"-udtagelse af et flophold fra Premier Leagues glorværdige historie tages med et salt og er mest ment som en spøg.

Men ikke desto mindre med en vis relevans for os danskere, i og med at Jesper Grønkjær figurerer i start 11'eren på højre midtbane.

Han er en de tidligere og nuværende Premier League-stjerner, som efter Teamtalks mening "stjal deres levebrød" i verdens hårdeste liga.

- Spillere, hvis kvaliteter kan stå bag på et frimærke, men måske alligevel har 300 Premier League-kampe med seks forskellige klubber. Spillere, som tilsammen udgør et mareridtshold, lyder introduktionen.

Teamtalk snakker ikke om de værste spillere, men de spillere, "som får managers til at savle og fansene til at løbe efter udgangen".

Begrundelsen for at tage Jesper Grønkjær med:

- Grønkjær har aldrig manglet kvalitet, men det er svært at overse det faktum, at han kostede Chelsea næsten otte millioner pund. At sige at han ikke levede op til prisskiltet ville være at sige det mildt, og hvordan han klarede fire sæsoner på Stamford Bridge er et mysterium.

- For hvad nytter det at have hurtighed, hvis du ikke kan slå et indlæg, og det er nytteløst at kunne drible forbi en mand, hvis du kaster dig til jorden, hver gang du gør det.

- At han kun klarede 16 kampe for Birmingham siger det hele.

Flopholdet ser samlet sådan ud:

Målmand: Richard Wright

Højre back: Tony Hibbert

Midterforsvarer: Titus Bramble

Midterforsvarer: Anton Ferdinand

Venstre back: Djimi Traoré

Højre midtbane: Jesper Grønkjær

Central midtbane: Nigel Quashie

Central midtbane: Carlton Palmer

Venstre midtbane: Andy Sinton

Angriber: Alan Smith

Angriber: Jason Lee