Premier League

Man U ikke mere truet end Real og Barca

En engelsk økonomiekspert mener ikke, at Manchester United trods stor gæld og svære udfordringer er værre stillet økonomisk og sportsligt end andre europæiske storklubber i de kommende år.

Manchester United er i disse dage genstand for store analyser og kritiske historier, hvor klubbens ugennemsigtige ejer-forhold og store gæld bliver endevendt.

Efter Glazer-familiens overtagelse af klubben i 2005 har de engelske mestre efterhånden opbygget en gæld på seks milliarder kroner – primært lån, som Glazer-familien tog for at finansiere købet af klubben – og en udregning viser, at den amerikanske overtagelse indtil nu har kostet Manchester United tæt på tre milliarder kroner.

Det kritiske fokus på klubben virker derfor på logisk og helt berettiget, men ifølge en ekspert er Manchester United ikke dårligere stillet end andre europæiske topklubber, der også står overfor usikker økonomi og hård sportslig konkurrence i de kommende år.

- Generelt tror jeg, at Manchester United er lige så udsatte som enhver anden klub i Europa. Bortset fra det med Ferguson, tror jeg klubber som Real Madrid, FC Barcelona, AC Milan, Bayern München og lignende klubber står overfor samme udfordringer. Der er nuancer – I Spanien kan politisk ustabilitet i klubberne være en stor udfordring, i Tyskland holder manglende international interesse ligaen tilbage, siger professor ved Coventry University Simon Chadwick til tipsbladet.dk.

Manchester United trækkes i øjeblikket med enorme rente-betalinger på de meget dyre lån, Glazer-familien indtil videre ikke har været i stand til at omlægge i en finanskrise-ramt banksektor. Klubben forsøger i øjeblikket at udstede obligationer for 500 millioner pund, som skal bruges til at betale størstedelen af de dyre lån ud.