Premier League

Solide Chelsea sænker United

Til trods for at Chelsea var bagud mod Manchester United lykkedes det alligevel hjemmeholdet at vende kampen på en brav og solid anden halvleg.

Chelsea tog her til aften imod Manchester United i en kamp, der tidligere på sæsonen var blev udsat.

Hjemmeholdet begyndte endnu en gang med Didier Drogbra på bænken.

Chelsea-holdet har haft en sløj sæson, og man fornemmede især i første havleg en vis skrøbelighed hos hjemmeholdet.

Ikke overraskende var det indledningsvis en tæt fysisk kamp, hvor spil og chancer var ligeligt fordelt.

Holdene tilbød ikke hinanden de helt store åbne chancer. Først havde hjemmeholdets Florent Malouda et forsøg udefra, mens Uniteds Javier Hernandez ligeledes forsøgte sig fra distancen. Begge forsøg uden held.

Men det var netop på forsøg udefra, at kampens skulles skabes. Efter næsten en halv times spil overlod Chelsea-forsvaret alt for meget plads til Wayne Rooney, der faldt ned i banen. Nogle få berøringer og helt uden at være presset sendte den engelske landsholdsspiller bolden fladt ned i målmand Petr Cechs højre hjørne - uden for tjekkens rækkevidde.

Scoring skabte efterfølgende et mindre spilovertag til Manchesterklubben, men det lykkedes ikke de rødblusede at lægge for alvor hårdt pres på hjemmeholdet.

I stedet tilfaldt den næste store chance Chelsea. Kort før pausen sendte Frank Lampard på et frispark bolden hårdt ind i feltet, som det kun lykkedes Van der Sar at parrere ud i et tumultarisk felt, hvor Ivanovic var tæt at skrabe bolden ind over stregen.

Anden halvleg var til at begynde med på samme måde en lige affære, men efter blot ni minutter kom reduceringen. Essien lagde bolden ind feltet, hvor den blev forlænget til fjerneste stolpe til den nyindkøbte David Luiz, som med et hårdt spark fyrede bolden ind bag en sagesløs Van der Sar.

Midt i anden halvleg kom Ryan Giggs ind til sin ligakamp nummer 606, og waliseren tangerer nu Sir Bobby Charltons rekord for flest spillede kampe i den bedste engelske række.

Chelseas reducering betød, at holdet i satte sig mere og mere på spillet, som kampen skred frem.

Det tunge pres udmyndede sig i flere og flere chancer, og i 78. minut tilkæmpede indskiftede Yuri Zhirkov sig et straffespark, da han nærmest stående driblede forbi Chris Smalling. Der var kontakt mellem spillerne, men der er set større friskspark gennem tiderne. Frank Lampard eksekverede straffesparket og sendte Stamford Bridge i ekstase.

Efter scoring fastholdt Chelsea spillet, og det blev aldrig til det helt store for United, der i slutminutterne måtte se Vidic indkassere sit andet gule kort i kampen - og dermed rødt kort.