Premier League

Torres-afløser krævede ny kontrakt

Newcastles træner Alan Pardew har en anden udlægning af Andy Carrolls skifte til Liverpool, end angriberen selv har.

Efter at Andy Carroll i de sidste minutter af transfervinduet var skiftet til Liverpool, gik der ikke længe, før det kom frem, at Carroll i en besked til en Newcastle-fanklub havde givet udtryk for, at Newcastle havde presset ham til klubskiftet.

Newcastle United ser ud til at have gjort en særdeles fornuftig handel ved at sælge en spiller, der har et halvt års Premier League-erfaring og flere voldssager bag sig, for over 300 millioner kroner, men ifølge Newcastle-manager Alan Pardew har klubben bestemt ikke tvunget angriberen til noget som helst.

- Noget af det, han har sagt, må han have misforstået lidt. Vi har bestemt ikke vredet armen om på ham for at få ham til at bede om en transfer eller for at få ham ombord på helikopteren. Han havde en femårig kontrakt, som vi sagde vi ville forny til sommer, fortæller Alan Pardew til avisen Daily Mail.

- Han ville forlænge den med det samme. Han lod mig forstå, at han ville have en ny aftale, og hvis han ikke kunne få den nye aftale, ville han have muligheden for at tale med Liverpool. Jeg sagde: 'Det er du nødt til at skrive ned,' det gjorde han, og det var så det. Vi har ikke forsøgt at sælge Andy Carroll, siger Pardew.

Ifølge Pardew hørte han første gang om Liverpools tilbud klokken otte mandag morgen, hvor manageren ikke var villig til at sælge den 21-årige angriber. Ifølge Newcastle-manageren kommer Carroll ikke til at spille den næste måneds tid på grund af en muskelskade.

Carroll skal i Liverpool afløse Fernando Torres, der skiftede til Chelsea for lige knap 500 millioner kroner. Ud over Carroll har Liverpool købt den særdeles målfarlige sydamerikaner Luis Suarez, der angiveligt kostede omtrent 250 millioner kroner i Ajax.

Alan Pardew fortæller videre i interviewet med Daily Mail, at Newcastles ejer Mike Ashley har lovet at bruge pengene fra Carroll-salget på nye spillere.