La Liga

Baptista: Jeg er ikke et bæst

Med den genfundne målnæse og en usammenlignelig råstyrke skaber 'Bæstet' Julio Baptista på ny skræk i La Liga, men inde bag den stærke og kraftfulde brystkasse banker et følsomt hjerte.

Júlio Baptista gør ondt på sine modstandere. Siden 'La Bestia' - Bæstet - midt i april kom tilbage fra seks ugers pause på grund af en knæoperation, har Málaga hentet tre sejre ud af tre mulige med en samlet målscore på 8-2. Fem af dem er banket ind af den stærke brasilianer.

Tilnavnet passer nok til den usædvanlige fysik, men overhovedet ikke til personligheden, understreger Júlio Baptista, da

Tipsbladet

sætter ham stævne på den spanske sydkyst.

- Jeg er så venlig, som jeg ser ud, når jeg sidder her, lyder det i et
roligt tonefald, inden han blotter en perlerække af kridhvide - og helt
lige - tænder i et stille grin.

To timer forinden oplevede undertegnede det ved selvsyn, da
forsvarsspilleren Weligton faldt til jorden under en træningsøvelse.
'Bæstet' var den første, der var henne for at se til sin holdkammerat og
sikre sig, at han var okay.

- Et bæst er en person, som er langt mere aggressiv, end jeg er. Jeg er en meget rolig og stille person.

MERE FØLSOM SOM VORDENDE FAR
Den bløde side er imidlertid ikke nogen ny egenskab, understreger det smilende bæst, da han læner sig frem imod mig og lægger albuerne på bordet.

Følsomheden er dog blevet mere udtalt, efter at konen Silvia for fire måneder siden blev gravid. Derfor fejrede han et af sine mål imod Hércules ved at tage bolden ind på maven.

- Det er en utrolig forandring. Jeg er allerede i gang med at forandre mig. Jeg plejede blot at tænke på mig selv, min kone og min mor, men nu er det anderledes. Ved hvert skridt jeg tager, må jeg tænke over, at der er en lille dreng eller en lille pige, som kommer til at være afhængig af mig. Jeg har et andet ansvar nu. På den måde er min mentalitet begyndt at ændre sig, siger Júlio Baptista.

Læs mere om, hvorfor det bløde bæst betegner sin mor som den vigtigste person i sit liv, og hvordan han i slutningen af teenage-årene ændrede sig fra splejs til usædvanlig stærk, i weekendens udgave af Tipsbladet.

Du kan også spare turen til kiosken og læse avisen direkte på din computer – klik her!