Barcelona buldrer videre

På en dag hvor Barcelona ikke spillede sit absolut bedste, vandt de spanske mestre alligevel med 3-0 ude over Hércules.

Hércules er det eneste hold i den spanske liga, der har slået Barcelona i denne sæson, da de tidligere på sæsonen vandt 2-0 på Camp Nou, men her til aften fik Barcelona revanche med en 3-0 på Hércules hjemmebane i Alicante.

Spillet flød ikke for Barcelona i 1. halvleg, hvor gæsterne havde svært ved at finde hullerne i Hércules forsvar. Det blev dog alligevel 1-0 lige før halvleg, da Pedro for sjette runde i træk scorede for Barcelona.

Efter pausen fortsatte Barcelona med at dominere, men uden at imponere på banens sidste tredjedel. Specielt var Messi et stykke fra sit vanlige niveau med en del boldtab og brændte chancer. Han er dog ikke verdens bedste spiller for ingenting, for inden for kampens sidste fem minutter lykkedes det ham alligevel at lave to mål, så Barcelona vandt 3-0. Det var Messis 21. og 22. sæsonmål i ligaen og hans 36. og 37. sæsonmål i alt.

Med sejren udbyggede Barcelona forspringet til Real Madrid til syv point. Hovedstadsklubben har dog en kamp i hånden, som spilles i morgen på udebane mod Osasuna.