La Liga

Real Madrid kommer til at spille flydende

Real Madrid-direktør Jorge Valdano spår, at det gode spil kommer, når spillerne er koblet sammen til en enhed.

Real Madrid-direktør Jorge Valdano stillede forleden op til interview med Tipsbladets søstermagasiner i European Sports Magazines.

I dagens Tipsbladet Update, som findes i kiosken og som e-avis, gengiver vi interviewet i sin fulde længde.

Her er nogle af spørgsmålene og svarene.

Hvordan befinder Real Madrid sig på det sportslige plan?
- Mange nye spillere er ankommet, men vi har to fordele i forhold til sidste år. For det første er vi i gode hænder med en træner som Pellegrini, som har demonstreret sine kompetencer, og for det andet er det en seriøs spillertrup, som det er meget nemt at arbejde sammen med, fordi vores stjerner er meget pligtopfyldende. Holdet bevæger sig godt i begge felter, selv om vi mangler noget flydende spil og ro på midtbanen.

Kommer dette flydende spil på midtbanen?
- Det kommer helt sikkert. Det er simpelthen et spørgsmål om tid og at holdet bliver koblet sammen.

Hvilken betydning har Xabi Alonso for dette?
- Jeg giver Xabi Alonso en afgørende rolle i dette Real Madrid. På grund af hans intelligens, modenhed og hans evne til at få indflydelse på spillet, er det ham, som må diktere stilen og rytmen på holdet.

Bliver han endda endnu vigtigere end Cristiano Ronaldo?
- Man kan sige, at Cristiano har magten til ændre kampenes resultat, hvilket er den største magt i en kamp, mens Xabi Alonso har magt til at fordele spillet til den ene og anden side.

Mangler Real Madrid en spiller i samme stil som Xavi eller Iniesta?
- Vi har spillere som Xabi Alonso, Guti og Granero, som kan udfylde den funktion til perfektion. Vi har en stærk midtbane.

Træner Pellegrini kommenterede for nogle uger siden, at med de spillere, som er til rådighed, skal holdet gå efter det sublime spil...
- Vi taler om en spillestil, der skal blive til en vane, og vaner har brug for tid for at blive konsolideret. Jeg er overbevist om, at det lykkes for os. Uanset hvad er det her et hold, som på grund af spillertyperne føler sig bedre tilpas ved at accelerere spillet end ved at hvile med bolden. Dette skal vi acceptere, inden vi begynder at tale om at spille godt eller ej.