Superliga

AGF afviser konkurs-historie

AGF's administrerende direktør Jan Christensen afviser på det kraftigste, at den århusianske SAS Liga-klub AGF skulle være tæt på konkurs.

AGF har tidligere indrømmet, at man er trængt på økonomien. Anderledes kan et minus på 43,5 millioner kroner på sidste årsregnskab dårligt tolkes heller, men at man ligefrem skulle være tæt på en konkurs afviser klubben som helt absurd.

BT spekulerer i en artikel i dag om en mulig konkurs i AGF og baserer påstanden på en revisorbemærkning i seneste årsraport.

Bemærkningen giver ifølge en revisionsekspert mistanke om, hvorvidt AGF har penge nok til driften i de næste 12 måneder, men den mistanke holder ikke, understreger AGF's administrerende direktør Jan Christensen i en pressemeddelelse.

- Det er en helt horribel påstand, som jeg på det kraftigste må afvise. Vi er på ingen måde i nærheden af en konkurs. Artiklen er baseret på en revisorbemærkning i vores seneste årsrapport, som omhandler et regnskab, vi afsluttede 30.juni 2009. Dengang var vi ikke konkurstruede og det er vi endnu mindre nu.

- Vi kommenterede den omtalte bemærkning fra revisoren i medierne umiddelbart efter offentliggørelsen af regnskabet i september 2009 og allerede dengang pegede vi på, at vi havde en række forskellige muligheder for at skaffe den likviditet, vi havde brug for. Havde BT gjort sig den ulejlighed at ringe til mig, kunne jeg have fortalt avisen om det,  siger adm. direktør i Århus Elite, Jan Christensen.

Jan Christensen mener tværtimod, at selsskabet er inde i en god udvikling.

- Vi er godt i gang med at implementere den strategi, som vi meldte ud sammen med årsregnskabet i september 2009. Der er taget en række positive skridt i form af frasalg af sportsselskaber, salget af Michael Lumb til Zenit Skt. Petersborg, udlejning af løntunge spillere samt opsigelse af kontrakter. Alt det er med til at nedbringe vores omkostninger og forbedre vores likviditet.

AGF forventer derfor et væsentligt forbedret resultat på regnskabet for indeværende regnskabsår.