Superliga

Bonde afviser ikke SAS Liga-job

Landsholdets assitenttræner Peter Bonde ved ikke, hvilket job, der venter, hvis Morten Olsen ikke forlænger sin kontrakt som landstræner.

Det er vel mere end sandsynligt, at DBUs generalsekretær Jim Stjerne Hansen benytter rejsen til Sydafrika i forbindelse med VM-lodtrækningen fredag aften til den længe ventede snak med Morten Olsen om landstrænerposten efter den 1. juli 2010.

Hvis ellers de to herrer kan få fred til det for de to andre medrejsende, kontorchef Steen Dahrup og kommunikationschef Lars Berendt...

Jim Stjerne har gjort det klart, at DBU ønsker to år mere med Morten Olsen, og han venter nu på Olsens svar, så man enten kan gå i reelle forhandlinger eller forberede afskeden efter VM-slutrunden. Spørgsmålet er om 60-årige Morten Olsen måske ønsker mere end de to år, som generalsekretæren lægger op til.

Med Morten Olsen står og falder givetvis også landstrænerens stab med assistent Peter Bonde i spidsen. Bonde har også kontraktudløb til sommer.

- Jeg håber og tror at mit forhold til DBU er afklaret inden nytår. Det er ambitionen, men ellers er min ambition bare at være fodboldtræner,« siger Peter Bonde beskedent til Tipsbladet.

Det er før set, at assistenten med succés har taget over, som da Richard Møller Nielsen ad omveje afløste Sepp Piontek, men det tror Peter Bonde ikke bliver aktuelt. Og hvis Morten Olsen stopper til sommer, ved assistenten ikke hvad der skal ske:

- Jeg forholder mig slet ikke til nogen enkelte jobs, det skal bare være interessant. Folk spørger om jeg vil være SAS Liga-træner eller ungdomstræner, men jeg sætter ikke noget emne på. Det skal bare være interessant. Der skal være gnist og gejst. Om det så er leder af et akademi i Sydfrankrig eller ungdomstræner på Lolland-Falster er ligegyldigt. Jeg har ikke behov for at promovere mig og skabe en karriere, jeg interesserer mig bare for fodbold, siger Morten Olsens assistent.