Superliga

Brøndby banker alle på 2. klasse

Der er ingen SAS LIga-klubber, der har klaret sig så godt som Brøndby, når det kommer til reserveholdet.

Tilbage i 2005/06-sæsonen blev det tilladt for SAS Liga-klubbers reservehold at spille i 2. division. En model, der meget vel kan blive ændret i forbindelse med det seneste forslag om strukturændringer i dansk fodbold.

Det ændrer dog ikke på, at der siden reserveklubbernes indtog i 2. division nu er afviklet 125 spillerunder i landets tredje bedste række.

Af de 12 klubber SAS Ligaen er det kun EfB, FC København og Brøndby, der kan prale af at have haft klubbens reservehold med i divisionerne, siden det blev tilladt.

Ingen er dog over Brøndby, når det kommer til antallet af sejre og antal point samlet i 2. division. Det skriver danskfodbold.com.

Brøndbys reservehold har i de 125 kampe vundet 71, spillet 24 uafgjorte og tabt 30, hvilket giver en samlet pointhøst på 237 i 2. division øst.

Læs også: SAS Liga er ikke for ble-børn

EfB har til sammenligning vundet 63 kampe, spillet 20 uafgjorte og tabt 42 kampe i 2. division vest

FC København må finde sig i at have klaret sig dårligst af de tre hold, da blot 53 sejre, 29 uafgjorte og 43 nederlag resulterer i 188 point.

Brøndby understeger sin position som den førende klub i 2. division ved atter at være placeret helt fremme i tabellen. Brøndby er nummer to i 2. division øst - KB (FCK) ligger nummer fem. I 2. division vest ligger EfB nummer tre.