Superliga

'Duncan' på vej mod gudestatus?

Med skiftet til Celtic har Morten 'Duncan' Rasmussen banet vejen for en status som helt, men de skotske fans er krævende, og de forventer mål.

Morten 'Duncan' Rasmussen fik endelig sit skifte udlandet, og selvom Brøndby har en omfattende fanskare, er det intet at regne mod horderne af Celtic-tilnhængere.

- Celtic-supportere er meget passionerede og også loyale til en hvis grad. Hvis du kommer og gør det godt, bliver du behandlet som en Gud. Hvis Morten kommer og scorer mål, og de vinder mesterskabet, så bliver han lynhurtigt en helt blandt fansene, siger Thomas Jordan, der er journalist på skotske The Herald, til Tipsbladet.

Det er dog ikke kun et skifte, som kommer angriberen til gode. Celtic har haft en del offensive problemer, hvor især en enkelt plads har været svær at besætte; helt inde foran mål.

- Det Tony Mowbray [Celtic-træner] forventer fra Rasmussen er, at han skal være én, der bruger det meste af tiden helt inde i boksen. Celtic spiller meget på indlæg, så der mangler en at ramme. Deres bedste spiller, Aiden McGeady, er rigtig god til at udfordre på kanten og få bolden indover, så der mangler egentlig bare en target man. Og det er Morten, siger Thomas Jordan.

De to førsteangribere Marc Antoine Fortuné og Giorgios Samaras beskyldes begge for at flakke for meget på kanten, og det kan ifølge den skotske journalist blive Morten 'Duncan' Ramussens vej til en startplads.