Superliga

EfB-direktør: Vi så dårlige og dumme ud

EfB's sportsdirektør Niels Erik Søndergaard så ingen grund til at tale dunder til spillerne efter 0-5-nederlaget til FC Midtjylland i pokalturneringen.

EfB blev kanoneret godt og grundigt ud af pokalturneringen efter 0-5 på hjemmebanen i Esbjerg.

Oven på afklapsningen er skuffelsen ikke underligt stor i klubben, der ellers har været en af de positive overraskelser i SAS Ligaen i denne sæson.

Læs også: FCM slagtede EfB i pokalen

- Det er selvfølgelig en kæmpe skuffelse. Som man kunne se på holdopstillingen blev kampen prioriteret meget højt. Vi ville meget gerne have været videre i turneringen, men vi får en ekstrem dårlig start og kommer hurtigt bagud med både 1-0 og 2-0, og så bliver kampen meget på FC Midtjyllands præmisser, siger EfB- sportsdirektør Niels Erik Søndergaard til tipsbladet.dk

- Vi kommer i flere situationer til at se utroligt dårlige og dumme ud, og FC Midtjylland kommer for nemt til tingene. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om, at FC Midtjylland viste, at de er utroligt gode, når de er kommet foran, da de i den grad udnyttede deres hurtige folk og straffede vores fejl.

Efter kampen følte sportsdirektøren ikke at der var behov for at sige så meget til spillerne.

- Der var meget stille i omklædningsrummet og ikke mange havde lyst til at snakke. Alle kunne se, at vi ikke havde leveret varen som var aftalt og som var forventet af holdet, siger han.

Læs også: Larmer som Parken og Brøndby Stadion

Niels Erik Søndergaard mener ikke, der er tale om andet end et kollektivt kollaps, som ikke kan tages til udtryk for en svaghed hos EfB-spillerne, når det kommer til at være bagud i en kamp.

- Spillerne har i denne sæson vist høj moral og god rygrad i flere situationer. Tag bare kampen ude mod Silkeborg, hvor vi er bagud 2-0 men alligevel kommer tilbage.

- Vi er en størrelse, der i høj grad skal leve på et stærkt kollektiv og i går var der for mange ridser i det kollektiv. For mange spillere faldt ud, men det handler om at komme videre, og jeg er sikker på, at den proces allerede er sat i gang og måske endda overstået i forbindelse med dagens træning.

- Vi brugte en del tid på at vende kampen i trænerrummet efter kampen i går, men i bund og grund handler det om at se frem. Jeg har ikke behov for at tale til spillerne oven på sådan en kamp. For os gælder det om at komme med opmuntrende bemærkninger og få genrejst spillerne til den næste opgave, som også er en af de store, siger Niels Erik Søndergaard til tipsbladet.dk.

EfB møder på søndag FC København på Blue Water Arena i Esbjerg.