Superliga

Ekspert: Brøndby-boss er illoyal, egoistisk og umoralsk

Kommunikationsekspert og tidligere top-fodboldspiller Fernando Olsen mener, at Brøndbys direktør Frank Buch-Andersen.

Uroen bliver ved med at ulme i Brøndby, hvor der ikke går en uge uden at nye rygter slipper ud eller angreb bliver sat ind. De to centrale figurer i den angivelige magtkamp er Bestyrelsesformand Per Bjerregaard og direktør Frank Buch-Andersen.

Brøndby-direktøren har angiveligt haft en afgørende finger med i spillet omkring Anders Bjerregaards stop som sportschef tilbage i december - en beslutning som Bjerregaard den ældre ikke har brudt sig om.

Ekspert i kommunikation og sportsmanagement Fernando Olsen mener, at det er Frank Buch-Andersen, der har båret sig helt forkert an, siden ansættelsen i sommer.

– Frank Buch var lige startet, da han i medierne sagde , at ’det er ham, der bestemmer og har det sidste ord, siger Fernando Olsen til Ekstra Bladet.

– Jeg spurgte mig selv, om manden var blevet sindssyg, eller egoet var så stort, at han ikke forholdt sig til den faktiske magtsituation i en børsnoteret virksomhed. Der er ingen administrerende direktør, der bestemmer i et børsnoteret selskab. Jo, over driften, men ikke over den overordnede strategi.

Fernando Olsen mener, at en direktør i et børsnoteret selskab ikke bør lægge sig ud med bestyrelsesformanden.

– Er det i orden, at direktionen går i krig med sin bestyrelsesformand? I min optik er det ikke. Det er faktisk helt uacceptabelt, jeg vil kalde det illoyalt, egoistisk og umoralsk, siger Fernando Olsen til Ekstra Bladet.

Fernando Olsen, der i øvrigt er tidligere topspiller i blandt andet KB og far til den tidligere Brøndby-spiller Marc Olsen kalder jobbet som direktør i Brøndby for en kæmpe magtposition og betegner den tidligere direktør Hermann Haraldsson som værende for kulturelt for langt væk til at forstå Vestegnen, mens Frank Buch-Andersen på det område får mærkatet - Idiot.