Superliga

FCK spændte buen til Champions League

FCK har Danmarks i særklasse dyreste trup, men der er ingen krav om spillersalg.

Godt 175 millioner kroner.

Så meget er FC Københavns trup cirka købt ind for, hvis man tager det spiller for spiller i forhold til de skriverier, der var i dansk og udenlandsk presse på tidspunktet for de enkelte køb, og selv om de enkelte og det samlede beløb selvfølgelig er behæftet med en vis usikkerhed, så er der næppe nogen tvivl om, at FCK har Danmarks dyreste trup.

Det kunne man ogå se i torsdagens regnskabsmeddelelse, hvor en del af det store underskud på en kvart milliard var at finde under opgørelsen for transferaktiviteter. Det var nu ikke fordi, FCK i år købte ind for de 68 millioner, der stod i minus på posten. Det var i stedet udtryk for løbende afskrivninger af spillertruppens værdi, forstået sådan at en spiller der er købt til 10 millioner kroner og har fået en fire-årig kontrakt afskrives med 2,5 millioner kroner om året.

Sidste år var den post intet problem, da man solgte forsvarsduoen Brede Hangeland og Michael Gravgaard for over 60 millioner kroner til sammen, hvilket talte den modsatte vej, men i år har det været småt med salg. Rasmus Würtz og Nathan Coe er rykket videre på permanent basis, og så er den ikke videre. Men trods den økonomiske situation, som regnskabet beskriver, er der ingen krav om spillersalg ifølge sportsdirektør Carsten V. Jensen.

- »Det tal på 68 millioner repræsenterer spillere, der er hentet ind i en højkonjunktur, og det er et tal, der er budgetteret med som udtryk for, at vi har været aktive. Vi har brugt mange penge på spillere, og vi har vundet titler og spillet i Europa. Vi tror, vi vil og vi kan - og vi er lykkedes med det. Fra jeg tiltrådte og frem til nu, har vi øget fra år til år, og jeg tager udgangspunkt i meldingerne om, at ressourcerne er uændrede.

- Det betyder så ikke, at vi ikke vil sælge spillere, for det kan da godt være. I løbet af det sidste år har vi satset på at fastholde en stamme af spillere og bygget videre på holdet, mens vi spændte buen med købene af Wiland, Vingaard og N'Doye i januar. Hvis jeg havde holdt igen, havde det været forkert i situationen, for vi satte alle ressourcer ind på det afgørende spark ind i Europa. Nu står vi her og manglede en enkelt scoring på Cypern, og sådan er spillet jo.

- Hvis vi så vil justere på gruppen, kan vi gøre det til januar, og hvis vi vil forstærkes, skal vi finde ressourcerne inden for de rammer, der er givet, men vi holder fast på den klare og ambitiøse målsætning, at vi vil holde afstanden til de næstbedste, siger Carsten V. Jensen.

Til januar er det allerede afgjort, at veteranen Niclas Jensen stopper med sit kontraktudløb, lejemålmanden Rune Nilsson rykker retur til Norge og angriberen Jose Junior, der aktuelt er på lån i Randers, får ophævet sin kontrakt et halvt år før tiden. Endelig har hollandske Groningen fået et par måneder mere til at beslutte sig for, om de vil udnytte købsoptionen på angriberen Morten Nordstrand.

Se den anslåede priser på FCK's spillertrup og læs meget mere om økonomien i Tipsbladet Update, på gaden nu.

Få Danmarks eneste rendyrkede fodboldavis leveret til døren. Bestem selv dit abonnement her.